borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Pırasa Böreği

Pırasa böreği, sağlık açısından faydalı olduğu kadar tat açısından da oldukça leziz bir börek tarifidir. Aynı zaman da kış mevsiminde sık tercih edilen pırasa ‘’allium’’ ailesindendir ve besin değeri oldukça yüksektir. K, A, ve C vitamini bakımından yüksek olan pırasayı çocuklara sevdirmek için böreklerinizin içerisine ilave edebilirsiniz. Böylelikle pırasanın içerisinde yer alan vitamin ve vitaminlerden çocuklarınız keyif alarak faydalanacaklardır.

Pırasa Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo taze yufka
  • 1 kilo pırasa
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Arası İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri İçin

  • Çörek otu veya susam
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pırasa Böreği

Pırasa Böreği Hazırlanışı

İlk olarak pırasa böreğinin hazırlanması için pırasalar itinalı şekilde temizlenir ve beyaz olan kısımları yapraklı yerlerinden ayrılır. Ardından çok ince olacak şekilde pırasanın beyaz olan kısımlarını doğrayın. İnce ince doğranmış olan pırasaları yanmaz bir tavanın içerisine alın. Üzerine sıvıyağ ilavesi yapın ve kavurun. Pırasalar kavrulurken siz de bu arada havuçları yıkayıp dış kısımlarını sürtebilirsiniz. Yumuşamış olan pırasaların içerisine havuçları rendeleyin ve bu şekilde birkaç dakika daha kavurun.

Havuç ve pırasalar istenilen yumuşaklığa geldiğinde ocağın altını en düşük ayara getirin ve içerisine baharatlar ile tuzu ilave edip harmanlayın. Hazır hale gelmiş olan pırasalı börek harcını soğuması için serin bir ortama kaldırıp bekletin. Yufkalardan bir tanesini kuru temiz olan tezgahın üzerine serin. Keskin bir bıçak ile yufkayı önce iki parçaya kesin. Ardından sigara böreği hamuru keser gibi yufkayı eşit dört parçaya kesin. Yufkaların üzerine sürmek için bir su bardağı su ile bir su bardağı sıvıyağı karıştırın ve fırçayla yufkanın iç kısımlarını ıslatın.

Akabinde yufkalardan bir tanesini önünüze alın. Yufkanın geniş olan yerine pırasalı iç harçtan ilave edin. Yufkanın kenar kısımlarını çok hafif şekilde içe doğru alın ev rulo şeklinde böreği sarın. Sarılan yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın ve gül şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin içerisine böreği yerleştirin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve böreklerin üzerine sürmek için sosu hazırlayın. Bunun için fazla çukur olmayacak bir tabak alın ve içerisine sıvıyağ, yumurta sarısı, çörek otu ve yumuşak tereyağını ilave edip böreklerin üzerine sürün.

185 derecelik fırına pırasalı börekleri gönderine ve her tarafları nar gibi kızarana dek pişirin. İstenilen kıvam da pişmiş olan pırasalı börekleri 10 dakika kadar dinlendirin ve ılık olarak servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 23.10.2015 14:33:50

Pırasa Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pırasa Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017