borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Patatesli Kol Böreği

Patatesli Kol Böreği pek çok insanın sevdiği börekler arasındadır. Özellikle çocukların abur cubur yemesini istemeyen annelerin ve çayın yanına ikram edilecek atıştırmalıklar arayanların kurtarıcısı niteliğindeki bu böreğin doyurucu niteliğe sahip olması sebebi ile hafta sonu kahvaltılarınız için de ideal bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Fazla vakit harcamadan bir börek hazırlamak istediğinizde el açması börek tadını alabileceğiniz bu tarifi denemenizin çok doğru bir seçim olduğunu görebilirsiniz.

Patatesli Kol Böreği
Patatesli Kol Böreği Malzemeleri
  • 5 adet yufka
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
İç harcı için
  • 5 adet orta boy patates
  • 1/2 demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Kol Böreği Hazırlanışı

İlk olarak patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri ezdikten sonra incecik kıyılmış maydanozları ekliyoruz. Sıvı yağ, baharatlar ve tuz da eklendikten sonra iç harcımızı iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. İç harcımız hazır olunca yufkaları ıslatmak için sos hazırlıyoruz. Sos için eritilmiş tereyağı, sıvı yağı ve sütü birbirine karıştırıyoruz.

İlk yufkamızı açıp sosu her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz. İkiye katladıktan sonra üstte kalan kısmına da sosdan bir yemek kaşığı dökerek iyice yayıyoruz. Yarım ay haline gelen yufkanın düz olan kenarına iç harcımızdan döküp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsimizin ortasından başlayarak spiral şeklinde sararak böreği yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı sosun içine bir yumurtanın sarısını da ekleyip iyice çarpıyoruz. Bu karışımı da tüm yufkaların üzerine eşit dağılacak şekilde sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip dilimler halinde kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:42:54

Patatesli Kol Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Kol Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Sodalı Peynirli Börek

Sodalı peynirli börek, yeni bir börek tarifiyle yeniden sizlerleyiz. sabah kalvaltımızda, iftar yada sahur sofralarımızda, misafir sofralarımızda eksik etmediğimiz yüzlerce yapılış şekli olan börek tariflerinden sodalı ve peynirli...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017