borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler genellikle özel günlerde, bayanların yaptığı birleşme günlerinde, öğün aralarında lezzetle tüketilen tarifler arasında olmaktadır. Oktay usta börek tarifleri çıtır çıtır börekler olmaktadır. Hadi gelin Oktay ustadan hazırlanmış olan börekleri beraberce inceleyelim. Kolay gelsin.

Oktay Usta Patatesli Börek Malzemeler: 
  • 2 adet orta boy patates
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yufkalar için:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt,
  • 2 adet yumurta
  • Çörek otu 
  • Susam
Hazırlanışı: Oktay usta patatesli böreğin yapılışına ilk önce börek harcını hazırlayarak başlayalım. Patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim. Patateslerin haşlanması için ocağın altını açalım. İyice haşlanan patatesleri bir süzgece alalım ve soğumasını bekleyelim. Patatesler soğuyunca bir kaba alarak çatal yardımıyla ezelim. İçerisine ince kıyılan maydanozları, karabiberi, pul biberi, zeytinyağını ve tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Patates harcı içerisine isteğe göre baharat çeşitleri ilave edilebilir. Şimdi böreği hazırlamaya başlayabiliriz. Sütü, sıvı yağı ve yumurtayı geniş bir kabın içerisine alarak iyice çırpalım. Hazır olarak alınan yufkaları ortadan ikiye bölelim. Yufkanın düz kenarını kendimize doğru çevirelim. Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sütlü sosu yufkanın her yerine sürelim. Yufkaya patatesli harçtan ekleyelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkayı güzelce şekillendirip, yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkalarda aynı şekilde hazırlanır. Sonra ilk yerleştirilen yufkanın devamı olacak şekilde sararak tepsiye koyalım. Geriye kalan sütlü karışımın içerisine bir yumurtanın sarısını ilave ederek güzelce çırpalım. Sonra fırça yardımıyla hazırlanan böreklerin üzerine sürelim. En son olarak ise böreklerin üstüne çörek otu ve susam serperek önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına börek tepsisini sürelim. Yaklaşık olarak 25 dakika güzelce kızaran börekleri fırından alarak ılık yada soğuk servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Oktay Usta Börek Tarifleri
Oktay Usta Midye Börek Malzemeleri
  • 3 adet yufka,
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 kase süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Çörek
Hazırlanışı: İlk olarak derin bir kabın içinde yumurta akını, sütü, sıvı yağı ve tuzu iyice çırpalım. Yufkaları eşit şekilde 4 parçaya bölelim. 4 parçaya bölünen yufkaların her tarafını fırça yardımıyla iyice hazırladığımız karışımla hafifçe ıslatalım. Yufkanın sivri tarafını tutup yukarıya doğru sürüklenir. Böylece börek büzülmüş olur. Daha sonra yan taraflarını ortadan birleştirelim. Alt kısma peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi saralım. Parmağımızla büzülen son kısma geldiğimizde o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım. Bir fırın tepsisine yağ sürelim. Daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim son olarak susamı üzerine serpelim ve fırına koyalım. Üstü pembeleşince fırından çıkartarak sıcak servis yapalım. Böylece böreğiniz hazırlanmış olur ve servise hazır olmuş hale gelir. İnce olan hamur daha lezzetli olmaktadır. Diğer her adım aynı şekilde hazırlanmaktadır.

Oktay Usta Kıymalı Börek Malzemeleri 
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
Hazırlanışı: Oktay usta kıymalı börek tarifine ilk önce soğanları ince yemeklik olacak şekilde hazırlayarak başlayalım. Soğanların üzerine sıvı yağ ilave ederek bir tencereye alalım ve rengi değişmeye yakın dana kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu aşamadan sonra soğan kıyma karışımına tuz, karabiber, kimyon ekleyerek ocağın altını kapatalım. Sütü, geriye kalan sıvı yağı, 2 adet yumurtayı geniş bir kapta iyice çırpalım. Yufkalardan birini geniş bir yüzeye serelim. Hazırladığımız sosun dörtte birini üzerine döküp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Diğer yufkayı alarak üzerine kapatalım ve aynı miktarda sosu yufkanın üzerine sürelim. Bütün yufkaları 8 eşit parçaya bölelim. Parçaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayalım. Börekleri yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizelim. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak hazırlanan böreklerin üzerine kızarması için yumurta sarısı sürelim ve önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürelim. Börekler piştiğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:56:50

Oktay Usta Börek Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Börek Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu, hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patates...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017