borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği, Günümüzde insanların severek yediği su böreği hemen hemen her evde yapılan ve oldukça lezzetli olan bir börek türüdür. Su böreğinin de ıspanaklı, peynirli, kıymalı ve daha birçok malzemeden yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı su böreği ise su börekleri arasında biraz daha zor olanıdır. Fakat vereceğim tarifle herhangi bir zorlukla karşılaşmadan pratik bir şekilde kıymalı su böreği yapabileceksiniz. Kullanacağınız malzemeler yapacağınız kıymalı su böreğinin lezzetinde direk etki edecektir. 

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un,
  • Bir miktar tuz,
  • Bir bardak kadar su
  • Dört adet yumurta
  • Yarım kiloya yakın kıyma,
  • Bir miktar tuz ve karabiber,
  • Dört adet orta boy kuru soğan, 
  • Birkaç dal maydanoz
  • Son olarak bir miktar sıvı yağ
Yapılışı: 

Kıymalı su böreği yaparken hazır yufka kullanmak yerinde çok daha doğal ve sağlıklı olan ev yapımı yufkadan yapacağız. Bu nedenle öncelikle hamurumuzu açarak işe başlayacağız. Siz hamuru açarken ocağınıza, kaynaması için 4 litre kadar su koyun. Siz hamuru yaparken su iyice kaynasın.  Malzemelerde bahsettiğimiz kadar un, tuz ve yumurtayı bir kap içerisinde karıştırın ve  sertleştikten sonra yavaş yavaş yoğura yoğura su eklemeye devam edin ta ki kıvamını tutturana kadar. Bu şekilde kıvam ayarlandıktan sonra hamuru iyice yoğurun ve bir kenara koyarak dinlenmesini sağlayın. 

Kıymalı Su Böreği
Tabi ki bizde bu sırada boş durmayalım ve iç harcı hazırlayalım. Öncelikle soğanları soyarak ince ince yemeklik bir şekilde doğrayalım. Doğradığınız soğanları geniş bir tavaya koyun ve Bir miktar yağ ile iyice kavrulmasını sağlayın. Rengi pembeleşinceye kadar kavurduğunuz soğan içerisine kıyma ilave ederek iyice karıştırın  tam olarak ikisi de kavrulsun. Bu arada istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra dinlenmiş olan hamuru yaklaşık 9-10 bezeye ayırın. Bezeleri ayırdıktan sonra ise tepsinizin büyüklüğüne uygun olacak kadar iyice açın. Açarken açtığınız zemine biraz un serpiştiriseniz hamurunuz yere yapışmayacaktır. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayarak hepsi tepsinize göre iyice büyütün.

Artık suyunuz ocakta kaynamıştır sanırım. Kaynattığınız bu su içerisine bolca tuz atında ve bolca karıştırın. Tuzu atmanızın nedeni yufkaların dağılmadan sudan çıkmasıdır. Bir miktarda yağ ekleyerek suyu kaynatmaya devam edin. Diğer kaba 4 litre soğuk su koyun ve yufkalarınızı teker teker önce sıcak su içerisine koyun. Yaklaşık bir dakika bekledikten sonra zarar vermeden geri çıkarın ve ardından soğuk su içerisine batırın.

Bu işlemden sonra sudan çıkardığınız yufkaların suyu süzüldükten sonra tepsiye uygun şekilde teker teker yerleştirelim ve her katına elimizle ya da fırça ile sıvı yağ sürelim.  5. katta hazırladığımız kıymalı su böreği harcını katalım ve tekrara yağ sürerek yufkaları eklemeye devam edelim.  Bu sırada fırını ısınması için açalım ve 200 dereceye ayarlayalım. İşlem tamamlandıktan sonra son olarak su böreği üzerini küçük delerek tereyağını gelişi güzel üzerine koyarak fırına atalım. Üzeri tam olarak kızarana kadar iyice pişirdikten sonra artık su böreğini dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 11:49:26

Kıymalı Su Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Su Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Su Böreği Kaç Kalori

Su böreği kaç kalori konusu özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve kalorilerinden kurtulmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Görünüşte oldukça masum ve hafif görünen bu böreğin kalori d...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanab...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017