borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kıymalı Patlıcanlı Börek

Kıymalı patlıcanlı börek, tarifi karmaşık olsa da bir kere yapıldıktan sonra çok basit olarak öğrenebileceğiniz bir yapıma sahiptir. Yaparken de püf noktalarına dikkat edildiği sürece sofranızdan eksik etmeyeceğiniz lezzetlerin başında gelecektir. Her yöre de farklı olarak yapılsa da tat olarak her yerde aynıdır. Kıymalı patlıcanlı böreğimizin tarifi şöyledir;

Malzemeleri

  • 5 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 200 gram kaşar peyniri
  • Baharat çeşitleri
  • Tuz
  • 1 bardak sıvı yağ
  • Çörek otu
  • 2 bardak süt
  • 3 yumurta

Yapılışı; patlıcanları bol su ile yıkadıktan sonra alaca bir şekilde soyarak 4 parçaya ayırınız. Derin bir kabın içerisine su doldurunuz ve üzerine tuz dökünüz. Patlıcanları içine atarak hem acısını alırsınız hem de kararmasını önlemiş olursunuz.  Tencereyi ateş üzerine koyarak içine yağ dökünüz ve kıymayı içine boşaltınız. Ve kısık ateşte kavurmaya başlayınız. Bu işlemlerden sonra soğanın kabuklarını soyarak ince olacak şekilde tencere içine doğrayın. Tencere içinde olan kıyma ren değiştirmeye başladıktan sonra biberi ekleyiniz. Bu karışımı iyice kavurduktan sonra su içinde olan patlıcanları süzerek tencere içine ekleyiniz. Baharatları ve tuzu ilave etikten sonra ateş üzerinden alarak kenara koyunuz. Malzemeler soğuduktan sonra içerisine rendelenmiş kaşa peynirini ekleyiniz. Daha sonra ise bir kap içerisine süt, yumurta ve yağı iyice birbirine karıştırınız. Fırın tepsisini yağlayarak yanınızda hazır olsun. Yufkaları açarak hazırladığımız içleri dıştan içeri doğru yayınız. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra katlayın. Tepsi üzerine keserek yerleştiriniz. Üzerine çörek otunu serpiniz.

Kıymalı Patlıcanlı Börek

Fırını 180 derece ayarına getirerek böreği fırın içine yerleştiriniz. Yufkaların üst tarafları kızarana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekleyiniz. Daha sonra tabaklara koyarak sunumu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2015 10:52:28

Kıymalı Patlıcanlı Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcanlı Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Sodalı Peynirli Börek

Sodalı peynirli börek, yeni bir börek tarifiyle yeniden sizlerleyiz. sabah kalvaltımızda, iftar yada sahur sofralarımızda, misafir sofralarımızda eksik etmediğimiz yüzlerce yapılış şekli olan börek tariflerinden sodalı ve peynirli...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017