borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Galeta Unlu Peynirli Börek

Galeta Unlu Peynirli Börek, Günümüzde bireyler hafif yiyecekler tercih etmektedir. Sağlıklı yaşam ve kişiler yoğun çalışma şartlarından dolayı yapımı basit olan yemekler tercih etmektedir. Bu yemeklerden biri de galeta unlu peynirli börektir. Hem yapımının kolay olması hem de sunumunun şık ve kolay olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Galeta unlu peynirli börek yapımı şu  şekildedir.
Malzeme listesi;
  • 1 adet taze yufka ( 5 adet) 
Sarma işlemi için gereken sos malzemesi; 
  • 1 su bardağı su 
  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
Dışı için kullanılacak sos malzemesi ; 
  •  3 yumurta 
  •   1,5- 2 yemek kaşığı yoğurt
  •   yarım çay bardağı sıvı yağ 
  •  yarım çay bardağı su 
İç harcı için; 
  • 500 gram peynir
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • yarım demet maydanoz
  • 1-2 adet yeşil biber
Üzeri için; 
  • Galeta unu 
Galeta Unlu Peynirli BörekHazırlanışı; Yufkayı düz ve geniş bir yerde açın. Ayrı bir kapta hazırlamış olduğunu su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Bu işlemi yaptıktan sonra yufkayı D şeklinde katlayarak 4 parçaya kesin. Böylece börek iki katlı yufka ile sarılmış olacaktır. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra ayrı bir kap içinde iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir kabın içine doğranmış peynirleri, soğan, biber ve maydanozları ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğumuz iç harcı kesmiş olduğumuz parçaları üzerine ekleyerek fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Daha sonra yoğurt, su ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz dış harcı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim. Dış sosu sürdükten sonra galeta ununa batırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 C fırına sürelim. Yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar kızartalım.  Pişme işlemi tamamlandıktan sonra böreğiniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2015 08:58:22

Galeta Unlu Peynirli Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Galeta Unlu Peynirli Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları içi...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017