{ "title": "Yumuşak Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yumusak-borek.jpg", "date": "19.01.2024 05:51:49", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yumuşak börek, oldukça lezzetli ve içeriğinde kullanılan malzemelerden dolayı diğer böreklerden farklı olan bir tattır. Bu börek adından da anlaşılacağı gibi yumuşak bir hamura sahiptir ve piştiğinde de yumuşak kalır. Bazen evlerimizde yaptığımız çıtır çıtır börekleri yaşlı kişiler dişleri olmadığından dolayı yiyemez işte bu böreği herkes kolaylıkla tüketebilir. Yumuşak börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, akşam yemeklerinde, özel günlerde, doğum günü partilerinde ve daha birçok günde hazırlanan börekler arasında ilk sırayı alır. Herkes bu böreği lezzetle tüketir. Ayriyeten bu börek doyurucu bir börek olarak bilinir. Şimdi sizlere yumuşak börek nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır bu makalemde belirteceğim. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hadi hepinize kolay gelsin.

Yumuşak Börek Malzemeleri
Harcı için
Yumuşak Börek Nasıl Yapılır?

Yumuşak börek yapımına ilk önce böreğin içerisinde kullanılacak harcı yarak başlayalım. Yumuşak börek harcı için malzeme listesinde hazır bulunan patatesler bir tencereye alınarak 30 dakika haşlanır. Haşlanan patatesler soğuması için bir kenara alınır. O arada bizde kuru soğanların kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayalım ve önceden hazırlamış olduğumuz bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak doğranan soğanları tavaya alıp güzelce kavuralım. Soğanların kavrulmasını beklerken soğumaya bırakılan patateslerin kabuğunu soyarak patatesleri çatalla ezelim. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış ve ezilmiş olan patatesleri ekleyelim ve üzerine baharatları serpiştirelim. Bu aşamadan sonra birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alarak soğumaya bırakılır. Bir yufka açalım üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim ama tüm yufka yüzeyine fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın kenardan iki kanadını tepsinin ortasına doğru alalım, tekrar sıvı yağ ekleyelim ve üzerine fırçayla yayalım. Yufkanın diğer iki kanadı da aynı şekilde toplanır. Böylelikle kare bir yufka elde edilir. Yufkanın bir kenarına hazırlanan harçtan eklenir ve yufka rulo şeklinde sarılır. Yufkayı bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde bölelim. Hazırlanan yufkadan 5-6 parça börek oluşması gerekmektedir. Kestiğimiz börek dilimlerini önceden yağlanmış olan tepsiye koyalım. Üzerine yağ ve yoğurt karışımı bol miktarda sürelim. 180 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Börekler piştikten sonra fırından çıkaralım ve böreğin üzerine bir tepsi ya da bir bez örtelim. Böylelikle böreğin yumuşak olması sağlanır. Börek bu şekilde 1 saat kadar yumuşamaya bırakılır ve 1 saat sonra servise sunulabilir. Kesinlikle yumuşak börek tarifini herkesin evinde denemesi gereklidir.

Afiyet olsun.
" } ] }