{ "title": "Yufkayla Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkayla-borek.jpg", "date": "19.01.2024 08:22:59", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Yufkayla börek, hemen herkesin yaptığı börekler de yufka ana malzeme olarak kullanılır. İçerisinde sebze peynir ya da kıyma kullanılarak farklı tatlar elde edilebilir. Kahvaltıların beş çaylarının ya da akşam yemeklerinin yanında servis edilebilir. Severek yenilen ve kolay pratik yapıma sahip bir tariftir. Yağda fırında tava da yapılabilir. Yufka ile çeşitli şekiller oluşturularak görsel açıdan şık tarifler hazırlanabilir.

Yufkayla gül böreği yapımı için gerekli malzemeler
Yufkayla gül böreği nasıl yapılır?

Yufka ile yapılan güzel bir görsele ve lezzete sahip olan böreklerden biridir. Herkes tarafından oldukça sevilerek tüketilen bir börek çeşididir. Yapımı da oldukça pratiktir. Yapımına başlarken öncelikle iç harcı için peyniri bir kaba rendeliyoruz ve ardından üzerine bir demet maydanoz ince doğrayıp ekliyoruz. Harcını karıştırıp bir kenara alıyoruz ve sosu için derin bir kap alıyoruz içerisine iki yumurta kırıyoruz bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice çırparak karıştırıyoruz. İlk yufkayı tezgâha serip artı şeklinde dört eşit parçaya bölüyoruz ve sosu fırça yardımı ile her tarafına sürüyoruz. Ardından peynirli harçtan geniş kısmına koyuyoruz ve rulo yaparak sarıyoruz sonra rulonun bir ucundan diğerine doğru kıvırarak gül şekli veriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Tüm yufkaları yapınca üzerine kalan sostan sürüp çörek otu serpiyoruz ve yüz seksen derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz.
" } ] }