{ "title": "Yufkasız Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkasiz-patatesli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 05:32:18", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Yufkasız patatesli börek, çar çabuk hazırlayabileceğiniz börek tariflerinden biri olan yufkasız patatesli börek, el açması hamura gerek kalmadan veya yufka açma sıkıntısı olmadan kolay bir şekilde yapılmaktadır. İçerisinde bulunan patatesler böreğe ayrı bir lezzet kattığı gibi besin değeri de oldukça yüksektir. Yufka almak için zamanınız yok ise yufka böreğini aratmayacak yufkasız patatesli börek tarifini deneyebilirsiniz.

Yufkasız Patatesli Börek İçin gerekli Malzemeleri
Yufkasız Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Özellikle Pazar kahvaltısı için tercih edebileceğiniz inanılmaz bir tarif olan yufkasız patatesli böreğini çar çabuk hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayıp uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Patatesleri yumuşayana dek haşlayın ve piştikten sonra ocağın üzerinden tencereyi indirin. Patatesleri soğuduktan sonra rendenin kalın yeri ile fazla dağıtmadan rendeleyin veya küp şeklinde doğrayıp bir kâsenin içerisine alın. Maydanozları yıkadıktan sonra ince kıyım yapın ve patateslerin içerisine alın. Tüm baharatları ve tuzu harca ilave edip harmanlayın.

2 dal taze soğanın yeşil olan saplarını çok ince kıyım olacak şekilde doğrayıp harca katın. Yoğurt ve sıvıyağı da harca ilave edin. Akabinde un, yumurta ve kabartma tozunu dahil edip hamuru bir güzel yoğurun. Arzu ederseniz eğer hamurunun tuzunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer hamur normal kıvamdan cıvık olmuş ise kıvamını biraz koyultmak için un ilavesinde bulunabilirsiniz.

Geniş ve yuvarlak bir cam tepsinin içerisini sıvıyağ ile yağlayın. Hazırlanmış olan harcı tepsiye ilave edip parmaklarınız ile bir güzel yayın. Hamurun üzerine bir tane yumurtayı çırpıp ilave edin ve fırça ile her tarafına sürün. Çörek otu veya susam kullanmak isterseniz böreği fırına göndermeden önce serpiştirebilirsiniz.

Hazırlanmış olan hamuru 185 derecelik fırına gönderin ve her tarafı iyi bir şekilde kızarana dek pişirin. Yeterli kıvam da pişmiş olan yufkasız patatesli böreği fırından alın ve çok soğumadan börek dilimler gibi dilimleyin. Dilimlenmiş olan börekleri servis tabağına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }