Yufkasız börek tarifleri, yufka almak için dışarıya çıkacak vaktiniz yoksa veya değişik börek tarifleri yapmak istiyorsanız size önereceğimiz tariflere göz atmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda hem kolay hazırlanacak hem de tadına doyum olmayacak yufkasız börek tarifleri favorileriz arasına girebilir.
Patatesli Yufkasız Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
3 tane orta boy patates
1 su bardağı un
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane kuru soğan
1 fincan ay çiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber ve kırmızı pul biber
Yufkasız Patatesli Börek Nasıl Yapılır?
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve rendenin kalın dişli olan yeri ile rendeleyip bir karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine rendelenmiş bir su bardağı kaşar peynirini ilave edip harmanlayın. Diğer taraftan da unu ve diğer malzemeleri bir hamur yoğurma kabının içerisine alıp karıştırın. Eğer hamurun kıvamı sert oldu ise içerisine az miktar süt ilavesi yapıp yoğurum. Önceden karıştırılan patatesli malzemeyi de hamurun içerisine alıp karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alan hamuru yağlanmış bir cam fırın tepsisinin içerisine alıp yayın. Tepsiyi 180 derecelik fırına gönderin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından böreği fırından alın ve sıcak olarak dilimleyip sunum yapın.
Afiyet olsun.
Dip Not: Arzu ederseniz eğer börek harcının içerisine veya hamuruna dereotu ilave edebilirsiniz. Ancak dereotunu hamuruna dahil etmek istiyorsanız kurutulmuş olmasını tercih edebilirsiniz.
Yufkasız Makarna Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
1 paket spagetti
300 gr az yağlı beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Su bardağı haşlanmış bezelye
1 şeker kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
10 su bardağı su
Yufkasız Makarna Böreği Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir tencerenin içerisine on su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ve zeytinyağını ilave edin. Ardından spagetti makarnasını tencereye tüm olarak aktarıp makarnayı pişirin. Makarnanın birbirine yapışmasını önlemek amaçlı ara sıra karıştırmanız da fayda olacaktır. Makarna yeterli dirilikte piştikten sonra bir kevgirin içerisine alın ve suyunu süzdürün. Üzerine de soğuk su ilavesi yapıp makarnayı karıştırın. Diğer taraftan da iç harcı hazırlamak için maydanozları ince kıyım yapıp bir kâseye alın. Üzerine önceden haşlanmış olan bezelyeleri, tuzu, karabiberi ve peyniri ilave edip bir güzel harmanlayın. Bir tavanın içerisine üç yemek kaşığı tereyağını veya margarini ilave eritip eritin. Erimiş olan yağın içerisine makarnaları boşaltın ve karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine makarnaların yarısını ilave edin. Üzerine peynirli karışımı dökün ve kalan makarnaları da peynirli karışımın üzerine döküp yayın. Böreği 200 derecelik fırında ilk önce alt kısmı kızarana dek ardından da üst kısmını kızartıp pişirin. Fırından çıkan yufkasız makarna böreğini bir müddet dinlendirin ve ılık olarak börek şeklinde dilimleyip sunum yapın.