{ "title": "Yufkalı Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkali-peynirli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 17:49:31", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler birçok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edilme nedenleri arasındadır. Kişilerin damak zevklerine uygun birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı gibi birden fazla iç harç hazırlanabilir. Böreklerin yapılışı da birbirinden farklılık göstermektedir. Bazı yufkalar hazır yufka ile bazıları da evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılabilir. Genellikle hazır yufkalar tercih edilmektedir. Börek çeşitlerinden biri olan yufkalı börek yapımı şu şekildedir;

Yufkalı Peynirli Börek Malzemeleri
İç harcı
Yufkalı Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce iç harcını hazırlayarak başlayın. Bir kabın içine peyniri, maydanozları, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek karıştırın. İç harcı hazırlamak bu kadar basit. Daha sonra derin bir kabın içine yoğurt, yumurta ve sodayı koyarak çırpın. Böylece sosunu da hazırlamış olacaksınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra ilk yufkayı önceden yağlanmış olan tepsiye serin. Kenarları tepsinin dışına sarkabilir. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Sosun tepsinin üzerine eşit gelecek şekilde bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra ikinci ve üçüncü yufkayı da aralarına sosu dökerek kenarları içte olacak şekilde tepsiye serin. Üçüncü yufkanın üstüne sosu döktükten sonra iç harcı boşaltın. Tepsinin her yerine eşit şekilde dağıtın. Daha sonra dördüncü ve beşinci yufkayı da aralarına sos dökerek tepsiye yerleştirin. Son yufkayı da tepsiye serdikten sonra kenarda kalan kısımları böreğin üzerine kapayın ve kalan sosu üzerine dökün. Bu işlemler bittikten sonra üzerine susam ve çörek otu dökerek istediğiniz büyüklükte kesip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Böreğiniz kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }