{ "title": "Yufkalı Milföylü Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkali-milfoylu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 19:57:08", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Yufkalı Milföylü Börek, Günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu börek çeşidi vardır. Böreklerin çeşitleri saymakla bitmemektedir. Bayanların özel misafirlerde, günlerinde, toplantılarında pratik ve çeşitli böreklere başvurmaktadırlar. Özellikle anneler sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri için de börek yapımını sürdürmelidir. Çünkü börekler hem kişiyi doyurur hem de açlığı giderir. Bu nedenle çocuklara yemek ya da kahvaltıyı sevdirmek gerekmektedir. Örneğin okul çağındaki çoğu çocuk fastfood türü yiyeceklerden daha fazla hoşlanmaktadır. Bu nedenle obezite durumu meydana gelmektedir. Anneler bu durumdan kurtulmak için çocukların beslenmelerine börek çeşitleri hazırlayarak çocuklara yemek yemeyi sevdirmelidir. Böreklerin en pratik olanı ise milföy yufkası ile yapılandır.

Yufkalı milföylü börek tarifi malzemeleri
İçi için malzemeler
Yufkalı Milföylü Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak maden suyunu, sıvı yağını ve yumurtaları iyice karıştıralım. Bu hazırlanan karışımı böreklerin araları için kullanacağız. Milföyler taze yeni alınmış ise işe başlayabiliriz fakat buzlu ise buzunun çözülmesi beklenmelidir. Çözülünce 3 adet milföyü yan yana dizip ayrıca uzun kenarlarından birbirlerine yapıştırıyoruz. Ayrıca ekleri olan tüm bir hamur haline getirilmelidir. Tezgâh ya da düz bir zemini unlayarak 3 adet milföyü tek hamur muş gibi merdane ile açıp büyütelim. Kullanılacak olan tepsi büyüklüğünde açılmalıdır. Kullanılacak olan tepsiyi ilk olarak güzelce yağlayın. Açılan milföyü tek bir şekilde tepsinin tabanına serelim. Onun üzerine 1 adet yufkayı hiçbir şekilde bölme olayı yapmadan tek halde yanları dışarı taşacak halde tepsiye yayalım. Ayrıca hazırlamış olduğumuz yağlı karışımı bir kaşık yardımı ile üzerine hiç açık kalmayacak şekilde yayalım. İç harcı ise yağ döküldükten sonra güzel şekilde yayalım. İçi koyduktan sonra ikinci koyulan yufkanın dışa taşan yanlarını içe doğru katlayın. Bu şekilde iç tamamen kapanacaktır.

Geriye kalan diğer yufkaları da teker teker parçalara bölerek tepsiye döşeyelim. Bu parçalanan ve döşenen yufkanın üzerine de harçtan dökelim. Sona kalan 3 adet milföyü de ilk başta yaptığımız gibi düz zeminin unlayıp tek parça halinde açalım. Böreğin üzerini açılan bu milföy ile tamamen kapatalım. Yanlarını da tepsinin en altında kalan milföyün altına doğru yettiği kadar kıvıralım. Bir bıçak yardımı ile şekil vererek keselim. Daha sonra kalan karışı üzerine dökelim. Daha sonra 10 dakika bekleterek böreğin içine sosun inmesini bekleyelim. Ne kadar fazla bekletirseniz o kadar lezzet katmaktadır. Böreğin üzerine son olarak çörek otu serperek fırına koyun. Üzeri koyu pembe olunca fırından alalım ve sıcak servis yapalım.
" } ] }