{ "title": "Yufkalı Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkali-karniyarik-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 23:52:06", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Yufkalı Karnıyarık Böreği, kısa zamanda kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli olduğu kadar görünüşüyle de göz dolduran bir börek çeşididir. Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde ara sıcak olarak da ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Yufkalı Karnıyarık Böreği Malzemeleri
İç Harcı için
Sosu için
Üzeri için
  • Susam ve çörek otu
Yufkalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği hazırlamaya ilk olarak iç harcını yaparak başlıyoruz. Bunun için bir tavaya sıvı yağ koyup bir miktar kızartıyoruz. Ardından kıymayı atıp rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle güzelce kavuruyoruz. Daha sonra üzerine maydanozu, baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Bir karıştırma kabının içinde sütü ve yoğurdu karıştırıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp sıvı yağı da ilave ettikten sonra çırpma teli ile yumurta tamamen kayboluncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.

Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufka seriyoruz. Üzerine sütlü sostan bol miktarda döküp fırça yardımı ile yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Daha sonra aynı hizaya denk gelecek şekilde bir adet daha yufka serip üzerine yine sos sürüyoruz. Bir kat daha yufka serip onun da üzerine sos sürüyoruz. Yani aralarına sos sürerek üç kat yufka elde ediyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarmak için kestiğimiz gibi önce iki, sonra dört, sonra sekiz parçaya kesiyoruz. Elde ettiğimiz parçaların geniş kısımlarına bir çorba kaşığı kıymalı harçtan koyarak fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.

Fırın tepsisinin dibini yağlayıp sardığımız börekleri fazla sıkışık olmayacak şekilde sıralıyoruz. Daha sonra böreklerin ortasından ince uçlu bir bıçak ile tam göbeğinden yarıyoruz. Yararken en dibine değil, iç harcının olduğu orta kısmına kadar iniyoruz. Bu şekilde böreklerin hepsinin karnını yardıktan sonra üzerine artan sostan sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }