{ "title": "Yufkalı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkali-ispanakli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 14:11:04", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynıanne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hem de tür bakımından enfes bir lezzettir. Özellikle sabah kahvaltılarında tavsiye yenilen bu börek çıtır çıtır bir tat oluşturur. Fakat sabah yenilen bu börek akşama kadar hem formda tutar hem de kişiye pozitif enerji vererek akşama kadar dinçlik verir. Çünkü vitamin açısından bu iki ürünün birleşmesi ile zengin bir vitamin kaynağı bulmuş olur ve depolarız. Mutlaka yapılıp tadılması gereken bu börek çocuklara da yedirilmelidir. Hatta okula giden çocuklarınızın sabah kahvaltısına ve beslenme çantalarına koyarak enerji vermiş olursunuz. Ispanak güç depolayan bir sebze olduğundan mantarla birleşerek inanılmaz etkilere yol açmaktadır. Ayrıca bir gün önceden hazırlayıp dolaba koyarak ertesi gün ısıttığınız da tıpkı taze yapılmış bir börek gibi tat oluşturmaktadır. Yufkalı Ispanaklı börek ıspanaklı börek tarifi bütçeyi de sarsmaz.

Yufkalı Ispanaklı börek malzemeleri
İç Harcı için
HazırlanışıYufkalı Ispanaklı börek yapılışına öncelikle yıkanmış ıspanakları çok ufak olmayacak biçimde doğrayarak başlayalım. Sonra büyük bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek tuz ekleyelim. Soğanlar pembeleşinceye dek kavuralım. Daha sonra doğranan ıspanakları da soğanların üzerine ekleyerek ıspanaklar suyunu salana kadar kısık ateşte pişirelim. Bu arada bizde yağlı kâğıdı fırın tepsisine koyalım ve üstüne ilk yufkayı tepsiden taşacak biçimde koyalım. Bu aşamayı da gerçekleştirdikten sonra bir çırpma kabında yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpalım. Sonra fırça yardımıyla yufkanın üstüne karışımı gezdirelim. Bu aşamada 2 adet yufkayı büzüştürüp yufkanın üzerine serperek hazırlanan karışımı bu kata da gezdirelim ve fırçayla sürelim. 3. Yufkayı da tepsiye koyalım ve üstüne ıspanaklı iç harçtan ekleyelim. 4. Yufkayı da büzüştürüp hazırlanan karışımdan gezdirelim. Son olarak da 5. Yufkayı tepsiye alalım tepsinin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üstüne kapatalım geriye kalan karışımı da en son kata sürelim. Bu aşama da bittiğinde börekler hazır demektir. Önceden ısıtılmış olan fırına koyularak kızartılır. Dakika kadar kızaran börek fırından alınıp servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }