{ "title": "Yufkalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkali-borek.jpg", "date": "21.01.2024 12:27:23", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Yufkalı börek, böreklerin ana malzemesidir yufkalar ve en büyük kurtarıcımızdır. Elde yufka açmak hem zor zahmetli hem de uzun zaman harcamamızı gerektirir fakat hazır yufkaların arasına sebze peynir veya kıyma koyarak iyi bir sos hazırlayıp çok kısa süre de çok lezzetli tarifler hazırlayabiliriz. İster tava da ister fırında ister yağda kızartarak yufka ile çok lezzetli börekler hazırlayabiliriz. Sabah kahvaltılarında beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde çok sevilerek tüketilir.

Yufkalı peynirli gül böreği için gerekli malzemeler
Yufkalı peynirli gül böreği nasıl yapılır?

Börek yapımı için öncelikle peynir bir kaba rendelenir ve üzerine maydanoz ince doğranır. Karıştırılır ve bir kenara alınıp sosu hazırlanır. Sosu için süt, sıvı yağ ve iki yumurta bir kâsede çırpılır ve ilk yufka tezgâha serilir ve dört eşit parçaya bölünür üçgen şeklinde oluşan her bir parçaya fırça yardımıyla sostan sürülür ve geniş kısmına peynir dizilir ve rulo şeklinde sarılır ve bir ucundan diğerine doğru kıvrılır ve gül şekli verilir tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine kalan sos sürülür ve çörek otu serpilir ve fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilir ve adından servis edilir.
" } ] }