{ "title": "Yufkadan Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkadan-su-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 03:08:06", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidecektir. Kabul günleriniz için veya kahvaltı için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Yufkadan su böreğini hazırladıktan sonra bir gece buzlukta bekletmeniz de fayda olacaktır. Bu şekilde gerçek su böreği lezzetinde bir börek yapmış olacaksınız.

Yufkadan Su Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkadan su böreğinin sosunu hazırlamak için derin bir kâse alın ve içerisine yoğurt, sıvıyağ ve süt ilavesi yapıp karıştırın. Ardından içerisine yarım paket kabartma tozunu dahil edin ve çatal ile harcı çırpın. Diğer taraftan maydanozu iyi bir şekilde yıkayıp ince kıyım yapın ve bir tabağın içerisine alın. Üzerine peynirleri ufalarak ilave edin ve karıştırın. Fırın tepsisinin her tarafını yağlayın ve bir tane yufkayı fırın tepsisine serin. Yufkayı sererken kenar kısımlarını tepsinin dışarısına alın. Yufkanın üzerine hazırlanmış börek sosundan birkaç yemek kaşığı ilave edip fırça ile yayın. Yufkanın üzerini hazırlanmış olan peynirli harcın yarısını serpiştirerek dökün ve tekrar bir tane yufka serin ve bu sefer yufkanın kenar kısımlarını fırın tepsisin içerisine alın.

Serilen yufkanın her tarafını ıslatın. Yufkanın üzerine tekrar bir tane yufka serin ve kalan peynirli harcı yufkanın her tarafına yayın. Diğer kalan yufkaları da yufka ve sos olarak bitene kadar devam edin. Son olan yufkayı tepsiye sermeden önce en altta kalan yufkanın kenarlarını tepsinin üzerine alın. Sonuncu yufkayı da tepsinin üzerine serin ve yufkanın dışta kalan kısımlarını tepsinin en altına parmak uçlarınız ile alın. Böreğin en üstü pürüzsüz kalacak şekilde düzeltin ve yufkanın üstüne kalan sostan döküp gezdirin. Eğer sosunuzdan kalmamış ise yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine gezdirin.

Hazırlanmış olan yufkadan su böreğini 185 derecelik fırına alın ve her tarafı kızarana dek pişirin. Eğer aceleniz yok ise böreği bir gece buzlukta bekletirseniz daha güzel olacaktır. Pişmiş olan böreği bir tane tepsinin üzerine ters çevirin. Ardından dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }