{ "title": "Yufkadan Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkadan-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 11:19:08", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Yufkadan Peynirli Börek, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynir, aynı zamanda diğer öğün yemeklerimiz, tatlılarımız ve salatalarımızında vazgeçilmezlerinden biridir. Peynirin yufka ile birleşimi ise eşsiz bir lezzet olmakla birlikte aynı zamanda ani habersiz gelen misafirlerimize çabucak hazırlayabileceğimiz lezzetler arasında yerini almaktadır.

Yufkadan Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, böreğimiz için iç harcı hazırlayarak başlayalım. Derin ve geniş rahat kullanabileceğimiz bir kap seçerek beyaz peynirimizi kap içerisine bırakıp iyice bir ezelim beyaz peyniri. Ufak ufak parçalar haline gelmesi yeterli. Taze yeşil soğanımızı yıkayıp bir güzel temizledikten sonra beyaz sap yeri dışındaki bütün yeşil yapraklarını doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım. Aynı şekilde maydanozu da doğrayalım. Peynirimizin üzerine doğramış olduğumuz yeşil soğan ve maydanozumuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Üzerine bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave ederek aynı şekilde yine iyice karıştıralım.

Yufkaları temiz olan tezgâh üzerine sererek üzerine sürmemiz gereken harcı hazırlayalım. Dört adet yumurtayı orta boy bir kap içerisine kırarak üzerine bir su bardağından birkaç yemek kaşığı fazla olacak şekilde yoğurt ekleyip bir güzel çırpalım. Yarım paket margarini eritip aynı şekilde ilave edip iyice karıştıralım. Bütün yufkalara bu karışımı sürelim ve yufkaların her birini ikiye katlayalım. İki katladığımız yufkaların hepsini dört parçaya bölelim. Parçalara ayırdığımız yufkaların geniş olan tarafına iç harcı ilave edip rulo rulo olacak şekilde saralım. Toplamda 24 adet olacak olan bu yufkalarımızı altını yağlamış olduğumuz tepsi içerisine yan yana gelecek şekilde dizelim.

Tepsi içerisine yerleştirdiğimiz yufkaların üzerlerine kalan iç harçtan sürerek daha sonra üzerine bir miktar susam veya isteğe göre çörek otu serpelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırın içerisine tepsimizi yerleştirerek 180 derecede üzeri iyice kızarıncaya dek pişirelim. Bi yarım saat kadar pişecek olan yufkalarımızı fırını kapatıp çıkardıktan on dakika sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }