{ "title": "Yufkadan Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkadan-patatesli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 15:13:54", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Yufkadan Patatesli Börek, patates birçok kişinin zevk ile yediği aynı zamanda yemeklerinde ve salatalarında sık sık kullandığı gıdalar arasındadır. Pratik soyulup hazırlanması ve hiçbir çaba göstermeden sadece ocak ateşi ile kaynaması sonucu haşlanması vazgeçilmez ve sürekli tüketilen gıdalar arasında olmasını sağlamaktadır. Yufkanın pratikliği ile buluşunca daha da lezzetli olan bu gıdalar daha fazla tüketilmektedir. Şimdi yufka ile patatesi karıştırarak börek yapalım.

Yufkadan Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeleri

Yufkalar için
Harç için
Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım. Dört adet olan patatesleri orta boy bir tencere içerisine yarıdan fazlası kadar su doldurup içerisine atalım ve iyice pişene kadar haşlayalım. Haşlanan patatesleri soğuyunca soyarak çatalla ezelim patatesleri. Ezdiğimiz patatesleri geniş bir kap içerisine aldıktan sonra üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı pul biber ilave edelim. Yarım deste maydanozu seçip yıkayıp doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız maydanozları da patatesin üzerine ilave ettikten sonra hepsini bir güzel karıştıralım. Dilerseniz içerisine istediğiniz tatları da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız harcı bir kenara bırakarak patates böreğini hazırlamaya başlayalım.

Patates böreğinin hazırlanması için, bir su bardağı sütü ve bir adet yumurtayı rahat karıştırabileceğimiz bir kap içerisine bırakıp iyice karışıncaya kadar çırpalım. Yufkaları serdiğimiz temiz mutfak tezgâhı üzerinde ikiye keselim. Yufkanın düz olan tarafını kendimize doğru çevirelim. Bir fırça veya yoksa peçete yardımı ile hazırladığımız süt ve yumurta karışımını yufkaların üzerine her yerine değecek şekilde sürelim. Yufkanın üzerine patatesli harçtan bir miktar koyarak yufkaları sıkı sıkı ancak yırtılmayacak şekilde rulo saralım. Daha sonra altını sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz tepsinin ortasına sardığımız ilk yufkayı kendi etrafında sararak gül böreği şeklini verelim.

Kalan diğer yufkaların hepsine ayrı ayrı aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız ilk böreğin devamı olacak şekilde bütün yufkaları sararak tepsi içerisine yerleştirelim. Süt ve yumurta karışımının içerisine iki adet yumurta sarısını ilave edelim ve çırpalım. Sütlü karışımı fırça yardımı eğer yoksa peçete yardımı ile hazırladığımız patatesli böreğin üzerine sürelim. Böreğin üzerine belli bir miktar susam veya dilerseniz çörek otu serpelim. Daha önceden bir beş dakika kadar ısıtmış olduğumuz fırın içerisine böreğimizi bırakarak 180 santigrat derecede üzeri iyice kızarana kadar bir güzel pişirelim. Yarım saat kadar pişen böreği çıkardıktan on dakika sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }