{ "title": "Yufkadan Kol Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkadan-kol-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 23:30:42", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Yufkadan Kol Böreği hamur açmayı bilmeyen ya da hamur açmak için yeterli zamanı olmayanlar için en doğru seçim olarak karşınıza çıkmaktadır. Çocuklarınıza, sevdiklerinize ve misafirlerinize hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu enfes börek çay saatlerinizin vazgeçilmezleri arasına girebilecek özelliklere de sahiptir. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu leziz tarifi mutlaka tarifleriniz arasına alabilirsiniz.

Yufkadan Kol Böreği Malzemeleri
Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Bir kabın içine incecik kıydığımız maydanozları beyaz peynirler karıştırıyoruz. Başka bir kaba da yumurtaları kırıp çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra düz ve geniş bir zemin üzerine ilk yufkamızı açıyoruz. Sütlü karışımdan yufkaya fırça yardımıyla sürdükten sonra peynirli harçtan her tarafına eşit dağılacak biçimde serpiştiriyoruz. Daha sonra yufkayı rulo biçiminde sarıyoruz ve yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak spiral olarak sararak yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak tepsiyi tamamlıyoruz. Kalan sıvı karışımı böreğin üstüne her tarafa yayılacak biçimde sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına üzeri kızarana dek pişirin. Pişen böreği dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }