{ "title": "Yufkadan Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufkadan-kiymali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 05:48:22", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem de kıymanın lezzetiyle böreğiniz daha da güzel olur. Ancak börekte kullanacağınız kıymayı özenle almalısınız. Ne fazla yağlı olmalı ne de yağsız bir kıyma olmalıdır. Yediğiniz zaman etin lezzetini almalı, ağır bir yağ kokusu olmamalıdır. Hele evde yapılan kıymalı böreklerin tadına doyulmaz. Malum ev hanımları malzemeden kısmadan, içinde soğandan fazla kıyma kullandığından, kıymalı börekten daha fazla keyif alırsınız. Artık yufkadan kıymalı börek tarifimize geçebiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Yufkadan kıymalı börek için gerekli malzemeler
Yufkadan kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle fırın tepsisini yağlayarak kenara alın. Şimdi kıymalı böreğin harcını hazırlamaya başlayalım. Önce kuru soğanları incecik kıyarak tavada az sıvı yağda sotelemeye başlayalım. İçine kıymayı ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirmeden önce ince kıyılan maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Daha sonra iç harcı kenara alalım biraz soğusun.

Şimdi süt ve sıvı yağı kâsede çırparak, böreğin sosunu hazırlayalım. Böreklerinizde yoğurt ve yağ karışımı kullanırsanız, börekleriniz daha yumuşak olur. Ama süt ve sıvı yağ kullanırsanız, daha çıtır bir börek yiyebilirsiniz. Tercih sizin, biz süt ve yağı tercih ettik. Şimdi fırın tepsisini yağlayarak, ilk yufkayı içine serin. Büyük gelirse ilk yufkanın kenarları dışarıya sarksın. Arasına hazırladığınız sosu sürün. Üzerine öteki yufkayı açın. Yine sosu sürün. Üçüncü yufkayı serdiğinizde sostan sonra kıymalı harcı döşeyin. İlk yufkadan sonra tepsiye büyük gelen yufkaları içinde buruşuk şekilde yerleştirin. Kıymalı harçtan sonra yine 3 kat halinde yufka aralarına sos sürülerek yerleşecek. Son yufkayı koyduğunuzda, en alttaki yufkayla birlikte kenarlarını tepsinin içine yerleştirin. Şimdi kalan sosun içine yumurta sarısını koyun ve bunları çırpın. Tepsideki kıymalı böreği kare şeklinde dilimleyin. Daha sonra yumurtalı sosu böreğin üzerine sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında böreğinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yufkadan kıymalı börek servis edilmeye hazırdır. Sevdiklerinize bu lezzetli böreği ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }