{ "title": "Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yufka-boregi.jpg", "date": "22.01.2024 01:21:28", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yufka böreği yapılışı bir hayli kolay olan ve herkesin beğenisini alan bir börek çeşididir. Yufka ile yapılmakta olan börekler evde yapmış olduğumuz börek hamurlarından daha lezzetli bir tat oluşturur. Hazır yufka ince açıldığı için hazırlanan yufka böreğinin daha güzel kızarmasına olanak sağlar. İyice kızaran börekler de lezzetli bir tat oluşturur. Hazır yufkadan yapılan börekler çıtır çıtır olur. Bu börekler çayın yanında, öğün aralarında atıştırmalık olarak, misafirlere servis edilerek lezzetle yenilir. Bu makalemizde yufka böreği oluşturacağız eğer evlerinizde sizlerde bu tarifi uygulamak istiyorsanız tarifi inceleyebilirsiniz. Kolları sıvayarak yufka böreği yapılışına geçelim. Herkese kolay gelsin.

Yufka Böreği Malzemeleri
İçi için kullanılan malzemeler
Yufka Böreği Sosu İçin: 2 adet yumurta, 1 fincan süt, 1 fincan yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için kullanılan malzemeler
Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Yufka böreği yapılışına ilk önce börekte kullanılacak olan sosu hazırlayarak başlayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz küçük bir kaba sos oluşturmak için yumurtaları kırarak içerisine yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyip iyice çırpıyoruz. İyice çırpılan yumurta, yoğurt karışımını bir kenara alıp bekletiyoruz. Hazır olarak alınan yufkaları tezgâha seriyoruz. Yufkanın üzerine hazırladığımız sosu fırçayla sürüyoruz. İkinci yufkayı sos sürülen yufkanın üzerine seriyoruz ve aynı şekilde buna da fırçayla sos sürüyoruz. Sonra hazırlanan yufkanın iki kenarını ortaya doğru katlıyoruz ve yufkanın alt kısmını, üst kısmını ortaya doğru kapatarak kare şekli olacak şekilde katlıyoruz. Üzerine tekrardan yumurta sosu sürüyoruz ve peynirle, maydanozdan oluşturulan karışımın yarısını yufkanın boş kalan kısımlarına ekliyoruz. Yufkanın köşelerini ortaya doğru kapatarak şekil verelim. Ev hanımları yapmış olduğu böreklerden meydana gelen deneyimler sayesinde böreğe nasıl şekil verilir iyi bilirler ve bu sayede kolaylıkla şekillendirebilirler. Börek rulo halinde oluşturulabilir. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz ve önceden yağlanmış olan fırın tepsisine börekleri güzelce koyalım ve hazırlanan yufka böreğinin üzerine kızarması için yumurta sarısı sürelim. En on ise böreklerin üstüne susam ve çörek otu serpiştirelim. Kalam yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Sonra 200 derecede ısıtılmış fırına börekleri atarak güzelce kızarmasını sağlayalım. Kızaran börekleri soğuması için bir kenara alıp bekleyelim ve sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }