{ "title": "Yağlı Börek Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/yagli-borek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 02:58:16", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yağlı börek tarifi, herkesi kendine hayran bırakan sabah kahvaltılarında lezzetle tüketilen eşsiz bir börek türüdür. Bu börek içerisinde ağır malzemeler içermediğinden dolayı mideyi rahatsız etmez. Yağlı börek hazırlanan hamurun yağla özdeşleşmesiyle ayrı bir lezzet meydana getirir. Yağ böreğin içinde erir çok nefis bir tat meydana gelir. Böreğin tarifinde tereyağı kullanıyorsanız bu börek daha ayrı bir tat oluşturur. Tereyağı hamurla birleştiğinde hamura nefis kokusunu sindirir ve börek yenildiği zaman daha lezzetli olur. Bu böreğin yapılışı oldukça kolaydır. Eğer sizde evinizde yağlı börek tarifi oluşturacaksanız gelin birlikte bu böreği hazırlayalım. Şimdi bu tarifi merak edenler kolları sıvayarak böreğin yapılış aşamasını, böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeleri bu makalede bulabilir ve kendi evlerinde kolaylıkla hazırlayabilirler. Hadi herkese kolay gelsin. Şimdi yağlı börek tarifi yapılışını gerçekleştirelim. Hadi hepinize kolay gelsin.

Yağlı Börek Malzemeleri

Böreğin Hamuru İçin:
Böreğin iç malzemesi
Böreğin arasında kullanılan malzemeler
Yağlı Börek Nasıl Yapılır?

Yağlı börek tarifi hazırlanışına ilk önce yarım paket margarini oda sıcaklığında eriterek bir kenara alarak başlayalım. Eritilen margarin yufkaların arasında kullanılacaktır. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve un hepsini birlikte karıştıralım. Karıştırılan hamur kulak memesi kıvamında olması gereklidir. Çünkü yağlı börek hamuru yumuşak olur. Kulak memesi kıvamında oluşturulan hamuru eşit bezeler halinde bölelim. Bezelerin her birini nişastayla açalım ikişer olarak ayırıyoruz ve tekrardan ikişer olarak ayırdığımız yufkaları tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Ben büyük yuvarlak bor cam içerisine sığacak kadar açalım. Açtığımız yufkaları bor cama koyalım ve eritilen margarini kaşıkla üstüne yayalım. Diğer yufkayı da aynı şekilde yağ eklenen yufkanın üstüne koyalım. Peynirin tamamını ikinci kat yufkaya sererek diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve hazırlanan yufkaların aralarını yağlayıp bor cama yerleştirelim. En son ise yufkaların üzerini kalan yağla yağlayıp istediğimiz şekli yufkaya uygulayalım. 1 tane yumurta sarısını böreğin üzerine kızarması için sürelim ve börek tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreği soğuması için fırından alalım ve bir kenara bırakalım. Soğuyan börekleri afiyetle tüketilmesi için servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }