{ "title": "Unlu Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/unlu-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 06:30:37", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Unlu yufka böreği yapılışı en basit börektir. Bununla orantılı olarak bu börek yapılış süresi oldukça kısa ve pratiktir. Bu börek son derece çıtır bir lezzet olarak hem sizleri hem de misafirlerinizi gerçekten etkileyecektir. Doğru kıvamlar ile yapılan bu börek çok fazla vakti olmayanlar için oldukça güzel bir tariftir. Üstelik bu böreğin içerisinde kullanılan peynir, börek sıcakken tüketildiğinde çok daha lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Unlu yufka böreği oldukça eskiye dayanan ve ninelerimizin yaptığı çıtır böreklerden biridir. Bu börekler günümüze gelene kadar küçük değişikliklere ve çeşitlere ayrılmıştır. Bu tarifimde sizlere bu böreğin peynirli olanını yapacağım. Bence en lezzetli olanı da unlu yufka böreğinin peynirli olanıdır. Sizlerde peynirli olanını yaparak en doğru seçimi yapmış olacaksınız. Kolay gelsin.

Unlu Yufka Böreği Malzemeleri
Unlu Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Bu kadar az malzeme ile mükemmel bir lezzeti yakalamak için öncelikle İşe öncelikle fırın tepsisini yağlayarak başlıyoruz. Fırın tepsinini güzel bir şekilde yağlayın. Zira yağlama işleminin yapılmaması unlu yufka böreği hazır olasa bile birçoğunun tepsiye yapışarak boşa gitmesine neden olacaktır. Tepsiyi iyice yağladıktan sonra orta boylarda bir kap alarak içerisine sıvı yağımızı, sirkeyi, unu ve sütü ekleyerek birkaç dakika boyunca köpürene ve kıvam alana kadar sürekli çırpıyoruz ve artık sos kıvamındaki malzemelerimiz hazır.

Daha sonra ise temiz ve düz bir yere yani tezgâh ya da masa üzerine yufkalardan birini serelim. Bu yufkanın üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz süt ve un karışımından bir miktar kadar döktükten sonra iyice sürelim ve iyice yedirelim. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsak unlu yufka böreği o kadar lezzetli olacaktır.

Yukarıda yaptığımız bu işlemden sonra ise diğer yufkalardan birini daha alarak sos sürdüğümüz yufka üzerine serelim. Aynı soslama işlemini bu yufka içinde gerçekleştirelim ve fırça ile iyice yediriyoruz. Bu işlemden sonra eliminde bulunan bu soslu yufkayı toplam sekiz parça olacak şekilde bölüyoruz. Şimdi ise böldüğümüz parçaların geniş kenarlarına peynirden bir miktar koyarak çok sıkı olmayacak şekilde saralım. Aynen sigara böreği gibi olmalıdır.

Artık işlemleri yarıladık. Şimdi tüm işlemlerin aynısını diğer yufkaya da yaparak hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Dizme işlemi sırasında fırının önceden ısınması ve böreği etkilememesi için 190 dereceye ayarlayın ve sizde bu arada tamamını tepsiye dizin. Bu işlemi tamamladıktan sonra yumurta sarısını tüm böreklerin üzerine fırça ile sürerek susam ya da çörek otunu serpin. Bu aşamadan sonra fırınınızda ısındı ise artık tepsiyi fırına atarak pişmesini bekleyin. Bir süre sonra sık sık kontrol ederek böreğin üzerinin tam olarak pişmesine dikkat edin.

Afiyet olsun.
" } ] }