{ "title": "Unlu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/unlu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 05:52:26", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "Unlu börek, diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayının yanına yapabileceğiniz yapımı kolay ve pratik olan bir börek türüdür. Denememiş olanların denemesini tavsiye ederim. İç harcını siz nasıl severseniz öyle de yapabilirsiniz. Malzeme ölçüleri aynıdır.

Unlu börek için malzemeler
Unlu börek iç harcı için malzemeler
Unlu börek nasıl yapılır?

Patatesleri güzelce soyduktan sonra küp-küp kesilir. Kesilen patatesler derin bir tencerenin içine alınarak üzerini geçinceye kadar suyla doldurulur. Üstüne bir miktar tuz atılarak yumuşak kıvama gelene kadar haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler süzülerek kenara alınır. Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tavanın içine koyun. Üzerine biraz tuz ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kızartın. Haşlanmış olan patatesleri de üzerine ekleyerek üç dakika kadar pişirin. Kavurma işleminizi bitirdikten sonra ocağın üzerinden alıp püre haline getirin. Yufkayı alarak tezgâhın üzerine açın. Yarısına eritmiş olduğumuz sıvı yağ karışımlı margarinden sürerek üzerine un serpin. Daha sonra yufkayı ikiye katlayıp üste kalan kısmına yağ sürüp un serpin. Yufkanın geniş tarafına hazırlanmış olan iç harçtan koyarak rulo şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırlanan ruloları istediğiniz şekilde keserek fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. En son çörek otunu üzerinde gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atarak kızarana kadar pişirelim. Böylece unlu böreğimizin hazırlanışı bitirmiş oluruz. Artık böreğimiz servise hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }