{ "title": "Üçgen Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ucgen-borek.jpg", "date": "23.01.2024 03:38:34", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Üçgen Börek muska börek olarak da bilinen yapımı kolay ve lezzetli börekler arasında yer alır. Çeşitli şekillerde, farklı hamurlar ve iç malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz bu böreği dilerseniz el açması hamurdan, dilerseniz yufkadan dilerseniz de milföy hamurundan yapabilirsiniz. Kolaylıkla yapabilmeniz için bu tarifte yufkayı kullandık ancak dilerseniz kolay ve pratik olsun diye milföy hamuru da kullanabilirsiniz.

Üçgen Börek Malzemeleri
Sos için.
Üzeri için.
Üçgen Börek Nasıl Yapılır?

İç harcımızı hazırlamak için maydanozu yıkayıp incecik kıyıyoruz, üzerine lor peynirini de döktükten sonra iyice harmanlıyoruz. İç harcımız bu şekilde hazır hale gelmiş olacaktır. Bir kapta yufkaları ıslatmak için kullanacağımız sosu hazırlıyoruz. Sosu hazırlarken öncelikle yumurtaları çırpıyoruz. Hepsin birlikte karıştırmaya kalktığımız zaman yumurta parçalarının tam olarak homojen bir karışım elde etmenizi engellemesi söz konusu olabilir. Yumurtayı çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırarak sosu hazır hale getiriyoruz.

Yufkaları üst üste düz ve geniş bir zeminde açıyoruz ve üç parmak kalınlığında şeritler halinde hepsini kesiyoruz. Her şeride önce sostan fırça yardımıyla sürüyoruz, sonra peynirli iç harcımızdan serpiştiriyoruz. Sonra şeridin sadece bir köşesinden tutup sağa sola ve her zaman ileri doğru götürerek muska şeklinde üçgenler elde ediyoruz. Üçgenin sonuna gelindiğinde yufkanın açıkta kalan ucuna bol sos sürerek burayı kapatıyoruz. Bu üçgenleri de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları sardıktan sonra fırçayla yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }