{ "title": "Tepsi Böreği Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tepsi-boregi-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 05:06:36", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tepsi Böreği Hamuru her zaman lezzeti hazır yufka ve milföylerden daha iyi olan bir hamur çeşidi olarak yaptığınız böreğin daha fazla beğenilmesine de olanak sağlamaktadır. İnsanların zamanının daha az olması ve hazır yufka, milföy gibi ürünlerin kolay kullanımı sebebi ile tercih ediyor olması söz konusu olsa da hafta sonu boş vaktinizde güzel bir börek yapmak istiyorsanız mutlaka bu hamur tarifini uygulayarak el açması börek yapmanızı tavsiye ederiz. Bu hamur sayesinde dilediğiniz iç harcını da kullanarak enfes börekler hazırlayabilirsiniz.

Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri
Tepsi Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

İlk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açıyoruz. Tuz ve yumurtayı açtığımız bu havuza koyduktan sonra yavaş yavaş su koyarak açtığımız havuz içinde karıştırıyoruz. Yanlardaki undan alarak yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Hamur dinlenirken yağı eritip hafif donma derecesine gelene kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgâhın üzerine alarak biraz daha yoğuruyoruz ve öne arkaya silindir şeklinde yuvarlayarak her tarafı aynı kalınlıkta bir rulo elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu ruloyu 6 ya da 7 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla 25-30 cm çapında yuvarlak yufkalar haline getiriyoruz. Açtığımız yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki yufkayı yağlamadan üzerini ince bir bezle örtüp soğuk bir yerde dinlendirdikten sonra tekrar açarak dilediğimiz bir böreğin yapımında kullanıyoruz.
" } ] }