{ "title": "Tavuklu Sebzeli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavuklu-sebzeli-borek.jpg", "date": "22.01.2024 01:07:17", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Tavuklu Sebzeli Börek, sebze ve beyaz et sevenler için mükemmel bir tercihdir. Tavuklu sebze böreğinin, sabah, öğle ve akşam yemeklerinde ya da arkadaş davetlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz, hafif bir börek olması da bir avantajdır. Ben havucu taze alıp haşlayarak kullandım ama siz dilerseniz bezelye ve havuçlu garnitür şeklinde de alabilirsiniz. Ayrıca tavuk yerine kırmızı et ile de hazırlayabilirsiniz. Ama benim önerim doğal malzemeden şaşmamanızdır. Tavuk, bezelye ve havuca inanılmaz yakışan bir besin. Yazdığım malzemelerden tam 20 adet börek çıkıyor. Ankastre fırın kullanıyorsanız tarif iki tepsilik. Siz ona göre malzemeyi arttırır veya azaltırsınız. Sözü daha fazla uzatmadan, tavuklu sebzeli böreğimizin yapımına geçelim.

Tavuklu Sebzeli Börek İçin Kullanılacak Malzemeleri
Sos için
Üzeri için
Tavuklu Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

Tavuk, içinde su bulunan geniş bir tencereye alınır ve içine, soyulup dört parçaya bölünmüş soğan ve karabiber eklenip, tavuk etleri yumuşayana dek haşlanır. Ayrı bir tencerede, minik minik dogranan havuçlar yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanmakta olan havuçların üzerine konserve bezelyeler de ilave edilip yarım dakika kadar daha haşlanır ve ocaktan alınır. Haşlanan havuç ve bezelyeler süzgeçten geçirilip, üzerine soğuk su tutularak soğutulur. Kaynayıp soğumuş tavuk etleri küp-küp doğranarak geniş bir kapta havuç ve bezelye ile harmanlanır. Üzerine göz kararı tuz ve karabiber serpilir. Son olarak, rendelenmiş kaşar peyniri de tavuklu harca eklenir ve karıştırılır. Tavuklu sebzeli böreğin içi hazırlandıtan sonra, yufka düz bir zemin üzerine alınarak, üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölünür. Bir kâseye süt, sıvıyağ ve yumurta koyularak iyice çırpılır. Daha sonra, sütlü sos bir fırça yardımıyla, kesilen yufkalardan birinin üzerine bolca sürülür. Diğer üçgen yufka ilk yufkanın üzerine koyulur ve üzerine de sebzeli harç koyularak, tombul bir sıgara böreği şeklinde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve küçük bir kâsede yumurta ve sıvıyağ karıştırılıp fırça yardımıyla, sarılan böreklerin üzerine sürülür. Son olarak, börekler çörekotu veya susamla süslenerek, sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişme işleminden sonra servis tabağına alınıp sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }