{ "title": "Tavuklu Rulo Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavuklu-rulo-borek.jpg", "date": "21.01.2024 10:13:32", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Tavuklu rulo börek, eşsiz bir lezzet olarak bilinen yufka ile börek yapımında kullanılmakta olan malzemelerin harika bir tat oluşturduğu börek türüdür. Bu börek herkesi kendine hayran bırakan bir tat oluşturmaktadır. Tavuklu rulo börek öğle yemeklerinin, akşam yemeklerinin ya da öğün aralarında tüketilen doyurucu yiyeceklerden olmaktadır. Tavukla yapılan bu börek tarifin yapılışında kullanılan baharatlarla birleşmesiyle farklı bir tat oluşturur. Bayanlar yapmış oldukları özel günlerde, doğum günü partilerinde, akşam çay keyfi yaparken atıştırmalık olarak tavuklu rulo börek tüketilmektedir. Şimdi tavuklu rulo börek nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Tavuklu Rulo Börek Malzemeleri
Tavuklu Rulo Börek Üzeri için
Tavuklu Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Tavuğu haşlayarak küçük parçalara ayıralım. Haşlanan tavuğun suyunu dökmeyelim çünkü yufkaları ıslatmak için kullanacağız. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya bir fincan sıvı yağı koyup, kabuklarını soyarak yemeklik doğramış olduğumuz kuru soğanları yağ koyulan tavaya ekleyelim. Soğanları güzelce rengi değişene kadar kavuralım ve soğanlar kavrulduktan sonra içerisine salçayı, tavukları, çekilmiş ya da dövülmüş ceviz içini, karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyerek bir kenarda bekletelim. Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin veya bor cam içerisine koyarak yağlayalım, yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine alalım ve içe aldığımız yufkanın üzerini de güzelce yağlayalım. Yağladığımız yufkanın üzerine diğer yufkayı serelim ve bu yufkayı da aynı şekilde yağladıktan sonra geriye kalan yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirelim. 3 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Üzeri kızaran yufkaları fırından alıp sıcakken kepçe yardımıyla haşlanan tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirelim. Yufkalar yumuşayana kadar ıslatalım. Yufkaların ıslanması için 4 kepçe tavuk suyu yeterli gelecektir. Yufkanın arasına hazırladığımız tavuklu karışımı ekleyelim ve rulo şekline getirelim. Son olarak hazırlanan yufkaların üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otuyla da süsleyerek önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına böreklerin pişmesi için tepsiyi fırına sürelim. Yaklaşık olarak 25 dakika pişen börekler servise sunulması için fırından alınır, soğuması beklenir ve ılık olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }