{ "title": "Tavuklu Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavuklu-borek-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 15:36:47", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Tavuklu börek Oktay usta herkesin lezzetle tüketmiş olduğu eşsiz bir börek olarak bilinmektedir. Herkesin afiyetle tükettiği bu tat gerçekten de lezzet kaynağı olmaktadır. Sabah kahvaltılarında öğün aralarında, öğle yemeklerinde ve daha birçok zamanda ayrı bir tat olarak sofralara eşlik eder. Genellikle bayanların hazırlamış olduğu birleşme günlerinde, doğum günlerinde hazırlanan börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Lezzet olarak da belirttiğin gibi böreklerin arasında ilk sırayı alır. Böreğe tavuğun vermiş olduğu lezzetle böreğin yapılışında kullanılan malzemelerin birleşmesiyle oluşan lezzet harika bir tat oluşturarak kişileri kendine hayran bırakır. Tavuklu börek Oktay usta eşsiz bir lezzet olarak kolaylıkla yapılmaktadır. Bu böreği herkes kendi mutfağında fazla zaman kaybetmeden yapabilir. Fakat tavuklu börek Oktay usta tarifiyle daha lezzetli olacaktır. Şimdi bu tarifi merak edenler kolları sıvayarak böreğin yapılış aşamasını, böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeleri bu makalede görebilir ve kendi evlerinde kolaylıkla yapabilirler. Hadi herkese kolay gelsin. Şimdi tavuklu börek Oktay usta yapılışına başlayalım.

Tavuklu Börek Oktay Usta

Malzemeleri
Üzeri İçin: Yumurta sarısı

Hazırlanışı: Tavuklu börek Oktay usta tarifine tavuk etini kuşbaşı doğrayarak başlıyoruz. Soğanları, sarımsağı ve kırmızı biberi güzelce yıkayıp yemeklik olacak doğruyoruz. Havuçları bir tencereye koyup haşlıyoruz ve sonra da küp doğruyoruz. Tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip tavuğu koyup biraz soteliyoruz. Doğradığımız sebzeleri de tavaya ekleyip hepsini bir güzelce karıştırıyoruz. Malzemelerin üzerine unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Sütü karışıma yavaş yavaş ilave ediyoruz ve yine karıştırıyoruz. Hazırlanan karışım sütle özleşene kadar bekliyoruz ve sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiber i de ilave ediyoruz. 3 adet yufkayı üst üste koyarak bir tabağı kalıp olarak kullanarak bıçakla ikiye bölüyoruz. Yufkadan kestiğimiz yuvarlak hamurları tezgâha diziyoruz ve artan yufka parçalarını da elimizle ufalayıp yufkaların arasına serpiştirelim ve bütün yufkaların içlerine paylaştırıyoruz. Tavuklu iç harcı da yufkaların içine paylaştırıyoruz. Yeşil soğanları güzelce yıkayıp doğrama tahtasında ince ince doğruyoruz yufkanın karışımına ekliyoruz. Bütün yufkaları güzelce sararak hazırlıyoruz. Börek haline gelen yufkaları yağlı tepsiye alalım. Güzelce dizelim ve üzerine yumurtanın sarısından ekleyelim sonra önceden 200 derece ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürelim. 20 dakika sonra börekler pişerek hazır duruma gelecektir. Pişen börekler sıcak olarak servise sunulur afiyet olsun.

" } ] }