{ "title": "Tavada Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavada-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 10:46:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tavada yufka böreği, sanırız her kadının kurtarıcı olan böreklerden biridir. Ani gelen misafirlere, sabah kahvaltılarına, çayın yanına pratik şekilde hazırlanarak servis edilebilir. Hazır yufkayla yapıldığından, hiç zorlanmazsınız. Sadece 3 adet yufkayla börek ziyafeti çekebilirsiniz. Bu böreği genellikle peynirli harçla hazırlamanızı tavsiye ederiz. Size aynı zamanda su böreği hissi verecektir. İçi yumuşacık ve kabarık olduğundan, severek yiyebileceğiniz bir börektir. Eğer lezzetli bir peynir ya da kaşar, tulum loru kullanırsanız tavada yufka böreğinin tadına doyulmaz. Şimdi kara kara kahvaltıda ne yapayım diye düşünmeyin. Hemen vereceğimiz tariften yararlanarak, böreğinizi kahvaltıya kadar hazır hale getirin. İsterseniz birlikte tavada yufka böreğini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tavada yufka böreği için gerekli malzemeler
Tavada yufka böreği nasıl yapılır?

Böreği pişireceğiniz geniş bir tavayı hazırlayın. Bunun içini yağlayarak, ilk yufkayı tavanın içine açın. Yufkanın kenardaki fazlalıkları dışarıya sarksın. Yufka böreğinde sos için kullanılacak sütü ve sıvı yağı bir kâsede karıştırın. İç harcını hazırlamak içinde bir kâsenin içinde beyaz peyniri iyice ezin. Buna ince kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave ederek, harcı karıştırın. İç malzemede hazır olduğuna göre tavada yufka böreği yapımına devam edebiliriz.

Tavanın içine serdiğiniz yufkaya biraz sos sürün. İkinci yufkayı elinizde buruşturun. Bunu küçük parçalar şeklinde kopararak, tavanın içine atın. Bütün tavayı bu parçalarla kaplayın. Yufka buruşuk şekilde konulduğundan, böreğiniz sanki katlı börek gibi olacak, pişerken kabaracaktır. Yine hazırladığınız sostan yufkaya sürün. Üzerine beyaz peynirli harcı döşeyin. Diğer son yufkayı da aynı şekilde buruşturarak, peynirli harcın üzerine kopararak yerleştirin. Kalan sosun hepsini böreğin üzerine gezdirerek dökebilirsiniz. Şimdi kenarlardan sarkan yufkayı tavanın üzerine, böreği kapatacak şekilde toplayın. Malzemelerin arasındaki margarini ya da isteğe bağlı tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Artık tavada yufka böreği pişmeye hazır. Ocağın altını kısık ateşe ayarlayarak, önce altının kızarmasını, daha sonra üstünün kızarmasını sağlayın. Çevirmenizi bir defa yapın. Çünkü böreğe zarar verebilirsiniz. Zaten iyice kızarınca daha kolay çevirebilirsiniz. Pişme sırasında gerekirse biraz daha margarin ilavesi yapabilirsiniz. Tavada yufka böreğini sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }