{ "title": "Tavada Yalancı Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavada-yalanci-su-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 09:27:45", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Tavada Yalancı Su Böreği, yumuşacık, mis gibi kokan, güzel bir şekilde kabarmış su böreğini kim sevmez ki! Fakat hepimizin bildiği gibi ilk kez su böreği yapmak zahmetlidir. Vaktiniz yoksa bu basit tariften mahrum kalmayın. Su böreğinin de zahmetsiz bir tarifini sizinle paylaşacağız. Üstelik bu böreği yapmak için fırınınızı çalıştırmaya dahi gerek yok. Uzun ve keyifli bir pazar günü kahvaltısı için ya da aniden gelen misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek en fazla 20 dakikanızı alacaktır.

Tavada Yalancı Su Böreği Malzemeleri
Tavada Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Oval yufka olarak da bilinen yuvarlak yufkaları ikiye kesmenizi tavsiye ediyoruz. Yumurtayı ve zeytinyağını, eritilip ılıtılan tereyağını ve suyu iyice çırpın. Böreğin içi için maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. Her bir yufkayı düz bir zemine serip hazırladığınız sulu karışımla iyice ıslatın. Tavada böreğin üzerini kaplayacak kadar birkaç parça yufkayı ayırın. Bu parça yufkaları en üste koyacaksınız ki sardığınız rulo böreğiniz pişerken dağılmasın. Yufkaların geniş kenarına iç harçtan koyup rulo yapın ve orta boyuttaki, tereyağı ile yağlanmış bir tavaya ortasından başlayarak kendi etrafında dolayarak yerleştirin. Rulo yapma sırasında yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatın ve tavaya yerleştirdikten sonra da elinizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatmaya dikkat edin. Yufkalar bitince ve tava dolunca ayırdığınız parça yufkaları da en üste koyun ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökün ve hafif şekilde böreğin üzerini geçecek kadar tavaya soğuk su ekleyin. Beş dakika öylece bekletin ve börek kaymasın diye elinizle tutarak fazla suyunu dökün. Rulo yapma esnasında yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatalım ve tavaya yerleştirdikten sonra da elimizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatalım. Yufkalar bitince ve tava dolunca ayırdığımız parça yufkaları en üste koyalım ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökelim ve hafif böreğin üzerini geçecek şekilde tavaya soğuk su ekleyelim. 5 dakika öylece bekletin ve börek kaymasın diye elinizle tutarak fazla suyunu dökün. Parça yufkalar alta gelecek şekilde servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }