{ "title": "Tavada Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavada-su-boregi-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:44:46", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Tavada su böreği, tavada yapılan su böreği en az fırındaki kadar lezzetli olan bir börektir. Yapımı kolay ve pratiktir. Tava da yapılıyor olması daha çabuk bir sürede hazır olmasını sağlıyor. Acil durumlarda ani misafirlerde rahatlıkla hazırlayacağınız bir tariftir.

Tavada su böreği yapımı için gerekli malzemeler
Tavada su böreği nasıl yapılır?

Börek yapımına peyniri rendeleyerek başlıyoruz ve üzerine bir tutam maydanozu ince ince doğrayıp bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra üç yemek kaşığı kadar tereyağını bir kapta eritiyoruz ve üzerine bir yumurta ekleyip iyice çırpıyoruz. Bir adet yufkayı tezgâha seriyoruz ve üzerine bu karışımdan fırça yardımı ile sürüyoruz. Sonra yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz ve kesik tarafına peynir koyup sarıyoruz. Böreği pişireceğimiz tavanın dibine bir miktar sıvı yağ sürüp ilk ruloyu ortadan başlayarak sarıyoruz. Tavanın teflon ya da seramik olması gerektiğini unutmuyoruz aksi halde yapışacaktır. Diğer yufkaları da soslayıp peynirli harçtan koyuyoruz ve rulo yapıp onları da tavaya ilk koyduğumuz rulonun ardından sarıyoruz. Tüm tava dolunca üzerine bir iki su bardağı kadar su koyup beş dakika bekliyoruz çekmesi gereken suyu çekince beş dakika sonunda tava da kalan suyu süzüyoruz ve tavayı ocağa alıp altını yakıyoruz önce orta ateşte ardından kısık ateşte her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından dilimleyerek sıcak servis yapıyoruz.
" } ] }