{ "title": "Tavada Kolay Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavada-su-boregi-tarifi(2).jpg", "date": "19.01.2024 10:01:25", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tavada Kolay Su Böreği zamanınız olmadığında lezzetli börekler hazırlama isteğinizi karşılayabilecek niteliklere sahip olan pratik bir börektir. İlk denediğiniz andan itibaren favorileriniz arasına alabileceğiniz bu tarif ile hem misafirleriniz için hem de aileniz için leziz atıştırmalıklar hazırlayabilir, çayın yanında rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Bu açıdan bu tarifin kurtarıcı nitelik taşıdığını da söyleyebiliriz. Gerçek su böreğini aratmayacak olan bu tarifi mutlaka tarifleriniz arasına eklemelisiniz.

Tavada Kolay Su Böreği Malzemeleri
Tavada Kolay Su Böreği Nasıl Yapılır?

Peyniri rendeleyip incecik kıydığımız maydanozları da ekleyerek iyice harmanlıyoruz. İç harcımız hazır olduktan sonra margarini eritip içine yumurtayı ekleyip iyice çırpıyoruz. 1 yufkayı düz geniş bir zemine serip fırça yardımı ile yumurta ve yağ karışımını her tarafına iyice sürüyoruz. İkiye ayırdığımız yufkanın üzerine peynirli iç harçtan serpiştiriyoruz. Kesilen ucundan başlayarak rulo şeklinde sardığımız yufkayı büyük bir teflon tavanın ortasından başlayarak spiral şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp teflon tavayı doldurduktan sonra üzerine hafifçe bastırıyoruz. Yufkaları çok az geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dakika bekletiyoruz. Bir miktar suyu çeken yufkayı elimizle tutarak fazla olan suyu döküyoruz. Üzerine ve özellikle kenarlarına sıvı yağ gezdirdikten sonra orta ateşte hafif kızarana dek pişiriyoruz. Böreği çevirip her iki tarafını da kızarana dek pişirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }