{ "title": "Tavada Kolay Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tava-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 19:45:49", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tavada Kolay Börek fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz ve enfes bir biçimde kızarmış olan pratik bir börektir. Yufka ile hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu böreği pazar kahvaltılarınızda sofralarınıza çok kısa bir sürede koyabileceğiniz gibi misafirleriniz geldiğinde çayın yanında ikram edilecek bir şeyler aradığınızda da rahatlıkla hazırlayıp sunabilirsiniz. Farklı iç malzemeleri kullanarak farklı tatlar yaratabilmek için de bu tarifi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Tavada Kolay Börek Malzemeleri
Tavada Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Bir kâseye yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ ve sütü de ekledikten sonra tekrar çırpıp homojen bir karışım elde ediyoruz. Geniş bir tavaya ayırdığımız tereyağdan küçük parçalar keserek tavanın her yanını iyice yağlıyoruz. 1 yufkayı kenarları dışarıya sarkacak biçimde bükerek tavaya yayıyoruz. Yumurtalı harcın üçte birini tavada bulunan yufkanın her tarafına döküyoruz. İkinci yufkayı bükerek yuvarlak kısmı ortaya gelecek biçimde tavaya yayıyoruz. Kalan yumurtalı harcın yarısını da ikinci yufkanın üzerine döküyoruz. Peyniri yufkanın her tarafına eşit dağılacak biçimde serpiştirdikten sonra son yufkayı da bölmeden bükerek peynirli katın üzerine yayıyoruz. Kalan yumurtalı harcın tamamını üçüncü yufkanın üzerine döktükten sonra ilk yufkanın tavanın dışında kalan kenarlarını içeriye alarak böreğin üzerini kapatıyoruz. Kalan tereyağı da yine küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. Böreği orta ateşte arkasını önünü çevirerek pişirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }