{ "title": "Tavada Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tavada-borek.jpg", "date": "19.01.2024 15:41:49", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Tavada börek, tava da börek yapımı oldukça pratik olan böreklerden biridir. Acil durumların kurtarıcısı olan bir börektir fırın başında beklemek ya da yağda kızarmasını beklemektense tava da iki tarafı da pişirilip hemen hazır olacak bir börektir. Özellikle fırını olmayan bayanlar için çok iyi bir tariftir en az fırında yapılan börekler kadar lezzetli olan bir börek çeşididir. Her şekilde patatesli peynirli ya da kıymalı yapılabilir yine fırında yapılanlar gibi rulo şeklinde ya da düz bir şekilde yapılabilir. Tava da yapılıyor olması şekil kısıtlamasına sebep olmaz. Yine istediğimiz şekilleri vererek yapabiliriz fakat dikkat etmemiz gereken çok kalın olmaması. Eğer börek çok kalın yapılırsa içi pişmeyebilir bu nedenle çok kalın olmamalıdır.

Tavada börek yapımı için gerekli malzemeler
Tavada börek nasıl yapılır?

Tavada böreğin yapımı için rendelenmiş peynir bir kaba alınır ve üzerine bir tutam maydanoz ince ince doğranır, karıştırılır. Sosu için süt yumurta ve sıvı yağ çırpılır. Böreği yapacağımız tava yağlanır ve ilk yufka serilir. Fırça yardımı ile sos yufkanın her yerine sürülür ve üzerine peynirli harcın yarısı serpilir. Diğer yufka da serilir ve sos sürülür üzerine kalan peynir de eklenir ve son yufka serilir tava ocağa alınır ve altı açılır alt yüzeyi kızarıncaya kadar pişirilir ardından bir tabak yardımı ile ters çevrilir ve diğer yüzeyi de pişirilir ve altı kapatılır dilimlenerek servis edilir.
" } ] }