{ "title": "Tatlı Kabak Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/tatli-kabak-boregi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 08:20:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tatlı kabak böreği, bu börek tarifi bal kabağı ile hazırlanmaktadır. Her ne kadar börek diye adlandırılsa da aslında tatlı gibi tüketilir. İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz. Ülkemizde daha çok Keşan bölgesinde yapılan bir börek türüdür. Bal kabağının bu şekilde değerlendirilmesiyle, sağlıklı bir tatlı börek yiyebilirsiniz. Bize göre bu tarifin müptelası olabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra, gündüz misafirlerinize bunu ikram etmek isteyenlerle birlikte, tatlı kabak böreğimizi hazırlamaya başlayalım. Verdiğimiz ölçüler size az gelirse, aynı oranda arttırarak daha fazla miktarda tatlı börek yapabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Tatlı kabak böreği için gerekli malzemeler
İç harcı malzemeleri
Tatlı kabak böreği nasıl yapılır?

İlk önce 2 tane yufkayı mutfak tezgâhının üzerine üst üste koyarak açın. Yufkaları 4 parçaya keserek, toplamda 8 üçgen yufka elde edin. Şimdi tatlı böreğin iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bir kâsenin içine rendelenmiş kabağı, ince çekilmiş iç cevizi, toz şekeri ve toz tarçını koyun. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Gördüğünüz gibi böreğin yapımı oldukça kolay.

Hazırladığınız yufka parçalarının her tarafına sıvı yağ sürün. Böreği pişirirken kullanacağınız fırın tepsisinin içini de yağlayın. Yaklaşık 35-40 cm çaplı bir tepsi verilen ölçüler için uygundur. Yufkaların içine kabaklı olan malzemeden bolca koyun. Bunları aynı gül böreği yapar gibi rulo şeklinde sarın ve içeriye kıvırın. Her yaptığınız yufkayı tepsiye yerleştirin. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra, üzerlerine kalan sıvı yağı sürün. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yaklaşık yarım saatin içinde tatlı böreğiniz nar gibi kızaracaktır. Fırından çıkardığınız böreğin servisini yapmadan önce biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz. Böreğin tatlı hali umarız damak tadınıza uygun olmuştur. Kabakların cevizle uyumu zaten mükemmeldir. Çıtır çıtır bir lezzet ortaya çıkıyor.

Afiyet olsun.
" } ] }