{ "title": "Talaş Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/talas-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 01:45:26", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Talaş Böreği emek isteyen ve istediği emeğin karşılığında enfes bir tat ortaya çıkaran börek tarifleri arasında yer alır. Bol tereyağı ile hazırlanıyor olması sayesinde uzun süre tazeliğini korumaya devam eden bu böreği hafta sonu yapıp tüm hafta içinde rahatlıkla taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu açıdan misafirleriniz geleceği zaman önceden yapıp bekletebilmeniz de mümkün olmaktadır. Üstelik aileniz için doyurucu atıştırmalıklar bulunsun istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Daha hızlı şekilde yapabilmek için hamuru hazırlamak yerine iç harcı hazırlayıp milföy hamuru kullanarak da bu böreği hazırlayabilirsiniz.

Talaş Böreği Malzemeleri
Ara katlara sürmek için
İç harcı için
Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğuması için kenarda bekleteceğiz. Bunun için öncelikle tavaya sıvı yağ alıyoruz. Üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız eti ekleyerek etler suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. Küp şeklinde doğranmış olan soğanları alıp etin üzerine ekliyoruz ve soğanlar diriliğini kaybedene dek kavuruyoruz. Üzerine bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp incecik kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra harcın altını kapatıp soğuması için bekletiyoruz. Bu arada böreğin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Hamur yoğurma kabımızın içine unu ve tuzu alıp biraz karıştırdıktan sonra hamurun ortasını havuz gibi açıyoruz. Açtığımız havuzun içine sıvı yağ ve sirkeyi aldıktan sonra biraz da su katıp elimizle bu sıvıları biraz karıştırıyoruz. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene de su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurumuzu hamur açma tahtasının üzerine alarak açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine eritilmiş margarinden sürerek rulo şeklinde yufkayı sarıyoruz. Hamur dinlensin diye bir kaba alıp üzerini streçle örttükten sonra buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamuru 3 cm kalınlığında parçalar halinde kesiyoruz ve her parçayı merdane kullanarak kare şeklinde açıyoruz. Açtığımız karelerin ortasına soğuttuğumuz iç harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıyoruz ve hamuru köşelerinden tutarak bohça şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış olan fırın tepsisine tüm börekleri dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }