{ "title": "Sultan Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sultan-borek.jpg", "date": "20.01.2024 13:15:16", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve çocuklarınıza besleyici olan bu böreği yedirebilirsiniz. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu tarif sayesinde çayın yanına ne yapacağınız konusunda endişe duymak zorunda kalmazsınız.

Sultan Böreği Malzemeleri
Sosu için
Sultan Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak etleri 2 çorba kaşığı margarin kullanarak kısık ateşte suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. İnce dilimlediğimiz soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra iyice kaynatıyoruz. İnce dilimler halinde doğranmış olan havuçları ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ince dilimlenmiş kabakları da ekleyip havuç ve kabaklar yumuşamaya başladığı zaman tuz, karabiber, kekik ve konserve bezelyeyi ekliyoruz. Havuçlar piştiği zaman ocaktan alıyoruz.

4 yufkayı geniş ve düz bir zeminde üst üste açıyoruz. Hepsini aynı anda 4 parçaya bölüp bunlardan iki üçgen parçayı üst üste koyarak orta boy bir kâseye oturtuyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız etli karışımdan suyunu süzerek bir kepçe koyuyoruz. Yufkanın kaseden taşan kısımlarını kullanarak harcın üzerini bohça gibi kapatıyoruz ve ters çevirerek yağlanmış olan tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara ikili olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.

Tepsimize yufkaları doldurduktan sonra 2 çorba kaşığı margarini eritip unu bu yağla kavuruyoruz. Devamlı karıştırmaya devam ederek üzerine sıcak sütü yavaşça döküyoruz. Un topaklaşmasın diye sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Karışım koyulaşana dek karıştırın ve koyulaştığı zaman ateşten alıyoruz. Bu karışımı tepsideki böreklerin üstüne kaşıkla gezdirerek döküyoruz. Sosun üzerine de rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinden serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana dek pişiriyoruz ve ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }