İç harcı içinSuTuzSu Böreği Nasıl Yapılır?
Hamurları haşlamak için
Yumurtaları geniş bir kaba kırıyoruz, üzerine de su ekledikten sonra iyice çırpıyoruz. Su ve yumurtalar iyice karışınca üzerine tuzu ekleyip unu da azar azar döküyoruz. Sıkı bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya ve un eklemeye devam ediyoruz. Bu hamurla 12 tane yumurtadan büyük beze elde ediyoruz. Bu bezelerin üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz. Bir kaba peynirleri rendeleyip incecik kıydığımız maydanozla peyniri iyice harmanlıyoruz. Bir tavaya tereyağı alıp eritiyoruz. Bu arada bir büyük tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz.
Hamur bezeleri yeterince dinlendikten sonra un yardımıyla bezelerimizi açıyoruz. 4 tanesini açtıktan sonra kaynamakta olan suyun içine tepsiye serer gibi seriyoruz. Islanan yufkayı başka bir kapta bulunan soğuk suyun içine alıp bir dakika beklettikten sonra çıkarıp yağlamış olduğumuz tepsiye büzgülü biçimde seriyoruz. Kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra peynirli karışımdan tepsideki yufkaların üzerine döküp üzerine erittiğimiz tereyağından gezdiriyoruz.
Sonraki 4 yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz ve son 4 yufkaya gelindiğinde yufkaları tepsiye aldıktan sonra kalan tereyağı yufkaların üzerine serpiyoruz. Bu durumda tereyağı 3 eşit miktara peynirli iç harcı da iki eşit parçaya bölerek kullanmanız gerekiyor. Hazır olan tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üzeri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
"
}
]
}