{ "title": "Su Böreği Yufkası", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/su-boregi-yufkasi.jpg", "date": "21.01.2024 04:52:54", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Su Böreği Yufkası, Sabah kahvaltıları olmak üzere hemen hemen bütün öğünlerde tercih edilen börekler hazır yufka ile yapılabileceği gibi evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılmaktadır. Bazı börek çeşitleri evde hazırlanan hamurla yapılırken bazıları da hazır yufka ile yapılmaktadır. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Kişilerin damak zevklerine göre kıymalı, patatesli, ıspanaklı ve peynirli olmak üzere birçok çeşidi vardır. Hafif oluşu ve sunumunun şık ve kolay oluşu börek türlerinin tercih edilme nedenleri arasındadır. Lezzetiyle tercih edilen su böreğinin yapımın da kullanılan su böreği yufkasının yapımı şu şekildedir;

Hamuru için gereken malzemeler
Su Böreği Yufkası Nasıl Yapılır?

Hamuru için ilk öncelikle derin bir kabın içine unu koyun. Daha sonra unun ortasına bir çukur acın. Daha sonra 5 adet yumurtayı ve tuzu ekleyin. Elinizle yumurtaları dağıtmaya çalışın. Daha sonra yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun sert olması gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra açmadan önce 20 dakika bekletin. 20 dakika sonra hamurun açılmaya hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }