{ "title": "Su Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/su-boregi-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:49:44", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzetinden de bahsetmem gereklidir. Öyle ki bu mükemmel böreği sizlerde evlerinizde yaparak misafirlerinize son derece lezzetli ve çıtır bir ikram verebilirsiniz. Bunun için birazdan vereceğim tarifi okuyun ve uygulayın. Su böreğini ben peynirli olarak sizlere tarif edeceğim. Eğer sizler isterseniz bu böreği kıymalı ya da ıspanaklı yapabilirsiniz. Bunun için sadece iç harç hazırlayacaksınız. Su böreğinin yapılışının kolay olması neden ile hiç mutfağa girmemiş bile olsanız rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için bazı malzemeler gerekmektedir. Bu malzemeleri elimizden geldiği kadar kaliteli olanlarını alalım ve yapacağınız son derece sağlıklı ve son derece lezzetli böreğin yapılışına geçin. Unutmadan söylemek istiyorum. Eğer isterseniz bu börek yapılışı sırasında yufkaları da kendiniz açarak yapabilirsiniz. Elbette ki zamanınız var ise böylesi çok daha iyi olacaktır. Zamanınız yok ise yufkaları herhangi bir yerden alabilirsiniz.

Su Böreği Malzemeleri
Su Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle su böreği içerisinde kullanılacak iç harcı hazırlamamız gerekmektedir. Bunun için derin bir kap alalım ve içerisine bir ekmek tahtası yardımı ile maydanozları ince ince kıyalım. Daha sonra peynirimiz eğer lor peyniri ise direk karıştıralım eğer beyaz peynir ise iyice rendeleyelim. Peynirin üzerinde kaşarları da doğrayalım ve iyice karıştıralım. Böylece su böreği içerisinde kullanılacak olan iç harcımızı hazırlamış olduk. Şimdi diğer işlemimize geçebiliriz.

İç harcımızı hazırladıktan sonra yufkalardan birini alarak önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisinin içerisine serelim. Tepsinin altı yağlı olduğu için börek piştikten sonra yapışma gibi bir problemimiz olmayacaktır. Tepsi içerisine serdiğimiz yufkanın kenarları tepsiden dışarı çıkabilir. Siz yine de yufkayı olduğu gibi serin. Bu arada yufkayı serdikten sonra bir küçük kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice karıştırarak üzerine kalan yufkaların tümünü parçalayarak koyalım ve iyice karıştıralım. Yaptığınız parçaları aşırı küçültmenize gerek yok.

Daha sonra sütlü karışımın tam yarısını tepsiye dökelim ve serelim. Bu işlemden sonra su böreği tarifi yapılışına başlamadan önce hazırladığımız iç harcı ekleyerek her tarafına yaylım. Bu harç üzerine kap içerisinde kalan yufka ve sütle yaptığımız karışımı dökerek tepsinin dışında kalan yufkayı kapattığı kadar üzerine kapatalım. Bu sırada fırını ısınması için açın ve tam olarak 200 dereceye ulaştığında su böreğini fırına atın. Tam olarak nar gibi kızardıktan sonra uygun şekillerde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Unutmayalım ki bu börek sıcak servis edildiğinde en iyi lezzetini vermektedir.
" } ] }