{ "title": "Su Böreği Malzemeleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/su-boregi-malzemeleri(2).jpg", "date": "20.01.2024 09:02:08", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Su böreği malzemeleri, böreğin içeriğinde kullanılarak böreğe eşsiz bir lezzet oluşturur. Su böreğinin içerisinde yumurta, un, tuz, sıvı yağ gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler böreğe bir hayli lezzet oluşturur ve böreğin çıtır çıtır bir tat almasına olanak sağlar. Su böreği malzemelerini şimdi sizlere sıralayacağım. Bu sayede herkes kolaylıkla böreğini yapabilir. Kolay gelsin.

Su Böreği Malzemeleri

Hamuru için
İç malzemesi
Yufkalar için
Hazırlanışı: Su böreği malzemeleri hazırlandıktan sonra bütün hamur malzemelerini büyük bir yoğurma kabına alın. 1,5 su bardağı ılık suyu kaba ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerin büyüklüğü normal hamur bezesi büyüklüğünde olmalıdır. Yuvarlak fırın tepsisini sıvı yağ ve tereyağı karışımıyla yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğü kadar açın. Geniş olan bir tencerede 1 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvı yağ ve tuz ekleyin sonra tepsi büyüklüğünde açılmış olan yufkayı kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. Birkaç dakika hamur suda kaynadıktan sonra bir kaşık yardımıyla haşlanan hamuru sudan alın ve diğer tencere hazırlamış olduğumuz soğuk suya yufkayı bırakın. Yufka soğuk suda soğuduktan sonra yağlanmış olan fırın tepsisine alınır. Üzerine tereyağı ile oluşturulan karışımdan ve beyaz peynir dilimlerinden ilave edilir. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Yufkalar tepsiye alınır, peynir sıvı yağ eklenir ve üzerine diğer yufka koyulur. Son yufkayı da tepsiye koyduktan sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırın yufkaları düzeltin ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan gezdirerek yufkanın her yerine sürün. En son aşamada hazırlanan su böreği ocağa alınarak güzelce kızarması sağlanır. Altı kızaran böreğin tersi çevrilir ve tersi de kızartılır. Sonraki aşama kızaran börek ılık olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }