{ "title": "Su Böreği Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/su-boregi-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 09:42:45", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Su Böreği Hamuru diğer börek hamurlarına benzemeyen bir hamurdur. Suya konulacak olması sebebi ile suda haşlamaya müsait bir hamur elde edilmesini gerektiren bu hamur her ne kadar zahmetli gibi gözükse de oldukça pratik bir şekilde yapılabilen bir hamurdur. Özellikle el alışkanlığı edildiği zaman çok hızlı bir şekilde yapılabilecek olan bu hamur ile ailenize ve misafirlerinize çok lezzetli bir su böreği hazırlayabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka size hamur için vermiş olduğumuz tarifi adım adım uygulamalısınız.

Su Böreği Hamuru Malzemeleri
Yufka açmak için
Haşlamak için
Soğutmak için
Su Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabının içine unu alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. İçine yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu koyuyoruz. Bu malzemeleri iyice karıştırıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğunuz hamur size çok sert gelirse 1/2 çay bardağı suyu azar azar hamurunuzu yoğurarak dökebilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi bitince hamurun üzerine bir bez serip ılık bir yerde 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Dinlenmiş olan hamurumuzu alıp bir iki kez daha yoğurduktan sonra 12 eşit bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi un ve nişasta karışımı kullanarak oklavayla tepsi büyüklüğünde yufkalar halinde açıyoruz. Açtığımız yufkaları üzerine bir bez sererek nemli olmayan bir yerde bekleterek kurutuyoruz. Kuruyan yufkalardan iki tanesini böreğin alt ve üst yufkası olarak ayırdıktan sonra kalan yufkaları 4 pizza dilimi olacak şekilde eşit olarak kesiyoruz.

Kesmiş olduğumuz yufkalar haşlanıp soğuk suya konarak şoklama işlemine tabi tutulacak. Bunun için büyük bir tencere içinde kaynatmış olduğumuz suya sıvı yağ ve tuz ekliyoruz. Sonra bu suya ocağın altı yanıkken teker teker bırakıyoruz. Her yufkayı kaynayan suda 10 saniye kadar bekletmeniz yeterlidir. Haşladığınız hamuru kaynar sudan çıkarıp biraz suyunu süzünce hemen içinde sıvı yağ bulunan soğuk suya atın. Şoklamış olduğumuz bu yufkalar böreğin orta katlarında kullanmak için hazır hale gelmiştir. Bundan sonra böreği tepsiye dizme işlemi gerçekleşecektir.
" } ] }