{ "title": "Sosisli Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sosisli-karni-yarik-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 05:39:57", "author": "Cemile Akyer", "article": [ { "article": "Sosisli Karnıyarık Böreği, Sosisli karnıyarık böreği, kolay malzemelerle hazırlanan, yapılışı oldukça basit olan, özellikle çocukların severek yiyeceği ve görüntüsü ile de beğeni kazanacak bir börektir.

Sosisli Karnıyarık Böreği Malzemeleri
Sosisli Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcının hazırlanması ile başlanır. Domates ve biberler yıkanarak süzülür. Ardından kabuğu soyulan domatesler ve çekirdekleri çıkarılan biberler küçük küçük doğranır. Derin bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alınarak ısıtılır ve biberler eklenir. Hafifçe kavrulan biberlere domatesler de eklenerek karıştırılır. Biraz yumuşayan domates ve biberlerin olduğu tavaya salça ve minik küpler halinde doğranmış sosisler eklenir. Tuz, karabiber ve yaklaşık yarım su bardağı kadar sıcak su eklendikten sonra eklenen su buharlaşıncaya dek kısık ateşte pişirilir. Pişen iç harç bir kenarda soğumaya bırakılır. Diğer bir kâsede yarım su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ karıştırılarak bir sos elde edilir. Bir yufka tezgâha serilerek, hazırlanan sosun bir kısmı fırça ile tüm yüzeye az miktarda serpilmek suretiyle gezdirilir. İkinci yufka da soslanan bu yufka üstüne konarak aynı işleme tabi tutulur. Ardından bu yufkalar önce artı şeklinde ardından da bu artının merkezi baz alınarak çarpı şeklinde kesilerek sekiz adet üçgen elde edilir. Her üçgenin geniş kenarına iç harç konularak, kenarlardan taşmaması için hafifçe harç üzerine katlanır ve dar uca doğru sıkıca sarılır. Diğer iki yufka da aynı şekilde hazırlanır. Hazırlanan börekler pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye alınır ve yumurta sarısı sürülerek çörek otu veya susam ile süslenir. Ardından tam ortalarına boylamasına kesik atılarak, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana dek pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }