{ "title": "Sosisli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sosisli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 08:10:59", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Sosisli Börek çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz börekler arasında yer alır. Dilerseniz yufka, dilerseniz milföy hamuru dilerseniz de el açması hamur ile bu böreği rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte her zaman elinizin altında bulunabilen yufkayı kullanacağız. Aynı tarifi kullanarak farklı iç malzemeleri ile dilediğiniz gibi lezzetli börekler hazırlayabilmeniz mümkündür. Ancak çocuklarınızın da seveceği bu tarifi mutlaka denemenizi öneririz.

Sosisli Börek malzemeleri
İç harcı için
Sosisli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak sosis, domates ve biberleri incecik doğruyoruz. Sıvı yağda hafif sotelediğimiz sosislere doğranmış domates ve biberi de ekledikten sonra iyice kavuruyoruz ve iç harcımızı soğuması için kenara alıyoruz. İç harcımız soğuyana kadar yufkalarımızı ıslatmak için kullanacağımız sıvı sosu hazırlıyoruz. Bunun için süt ve sıvı yağı iyice çırpıyoruz. Düz ve geniş bir zemine yufka serip üzerine sıvı sostan sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı serip yine sıvı sostan sürüyoruz. Yufkaları pizza dilimler gibi 12 eşit parçaya bölüyoruz. İki tane üst üste olan yufkaların geniş kısımlarına sosisli iç harçtan koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.

Tüm malzemelere aynı işlem uygulandıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine diziyoruz ve üstlerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz. Börek parçalarının her birinin ortasından uzunlamasına bir çizgi atıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri biraz kızarana dek pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından tepsiyi çıkararak ince birer dilim domatesi kesik attığımız yerlerin üzerine yerleştirip 5 dakika daha pişiriyoruz ve ılık şekilde servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }