{ "title": "Soğanlı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/soganli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 10:06:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Soğanlı börek, soğan yemeklere nasıl yakışıyorsa, böreğe de aynı şekilde lezzet veriyor. Soğanlı börek olur mu demeyin. Önce bu lezzeti bir tatmalı, daha sonra kararınızı vermelisiniz. Bu börek harcını hem börek hamuruyla hem de hazır yufkayla yaptığınız diğer börekleriniz içinde kullanabilirsiniz. İnanın beklediğinizden daha lezzetli bir börek hazırlayacaksınız. Şimdi fazla oyalanmadan soğanlı böreği hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Soğanlı börek için gerekli malzemeler
İç harç malzemeleri
Soğanlı börek nasıl yapılır?

İlk önce yoğurma kabının içinde sirke, toz şeker, tuz, yumurta, sıvı yağ ve unu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Unu zar azar ilave ederseniz hamurun kıvamını daha kolay yakalarsınız. Daha sonra hamurdan 25 beze hazırlayın. Bunların üzerini örterek, yaklaşık 20-25 dakika dinlenmesini sağlayın.

Şimdi böreğin soğanlı harcını hazırlayalım. Kuru soğanları ayıkladıktan sonra bunları yarım ay gibi doğramaya başlayın. Daha sonra geniş bir tavaya soğanları kavuracak miktarda sıvı yağ koyun. Soğanları kısık ateşte kavurursanız, iç harcınız daha lezzetli olacaktır. Soğanlar pembeleştiğinde içine tuzunu ve diğer baharatları koyarak, ocağı kapatın. İç harcımızı börekte kullanmamız için biraz ılınmalıdır.

Şimdi dinlenmiş olan hamurların her birini servis tabağı kadar açın. Bunların üzerine erittiğiniz margarini ya da sıvı yağı sürün. 25 bezeyi iki gruba ayırın. Bu şekilde buzdolabında 10-15 dakika kadar yeniden dinlendirin. Hamurların biri 12 adet, diğeri 13 adet olacak. Bunların 12 adet olanı alarak, böreği pişireceğiniz tepsi kadar büyütün. Böyle büyütmezseniz böreğiniz tıkız olur, istediğiniz gibi kabarmaz. Bunu tepsinin altına yerleştirin. Üzerine soğanlı iç malzemeyi yayın. Daha sonra diğer hamur grubunu aynı şekilde açın. Bunu fırın tepsisindeki soğanlı harcın üzerine kapatın. Ardından böreği kare şeklinde dilimleyerek, elinizde kalan yağı böreğin üzerine sürün. Bunu 180 derecede ısıttığınız fırının içine koyun. Böreğin üzeri kızarınca, tepsiyi dışarıya alarak, üzerini örterek bir süre dinlendirin. Daha sonra soğanlı böreği ılık olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }