{ "title": "Sodalı Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sodali-su-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 12:32:29", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Sodalı su böreği; Türk mutfağımızın olmazsa olmazlarından biri olan su böreği eğer yufkası elde açılırsa oldukça zahmetli bir börek olur. Hazır yufkadan da pratik bir şekilde hazırlana bilen bir börektir bir de soda ile yapılırsa işte o zaman tamamlanmış olur. Su böreği boş bir zamanda hazırlanıp buzluğa atılabilir ve ansız gelen davetsiz misafirlere pratik bir şekilde ikram edilir. Sodalı su böreğini beraber yapıp aşamalarına bir göz atalım.

Sodalı Su Böreğinin Malzemeleri
İç Harcı İçin Gereken Malzemeleri
Sodalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Sodalı su böreği için ilk olarak harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Kuru soğanı soyalım ve küp-küp doğrayın. 3 adet domates ve 1 tane taze biberi de küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin. Uygun bir tava alıp ocağa koyun. İçine sıvı yağı ekleyin ve doğramış olduğunuz kuru soğan, domates ve taze biber sıvı yağın içine atıyoruz ve kavuruyoruz. Kavrulmuş olan soğan, domates ve biberin üzerine yarım kilo kıymayı ekliyoruz. Suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra 1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

İç harcından sonra sıvı harcı hazırlayalım. Çukur bir kap içerisine soda, yoğurt, sıvı yağı, 2 adet yumurtayı ekleyerek hepsini karıştırıyoruz. Her iki harcımızda hazır hale gelmiş bulunmaktadır. Dikdörtgen fırın tepsisini (Tercih sizin) yağlayıp tepsinin tabanını yufka ile dolduruyoruz. Hazırlamış olduğumuz sıvı harcı tepsiye sermiş olduğumuz yufka üzerinde hiç kuru yer kalmayacak şekilde ıslatalım. 3 kat bu işlemi aynen devam ettirelim. 3. Kata sıvı harç sürmeyip önceden hazırlamış olduğumuz ve soğumaya bıraktığımız iç harcımızı düzgün bir şekilde yufkanın her yerine serpelim. Ardından 4. Yufkayı iç harcın üzerine güzelce serelim. 3 kat uyguladığımız işlemi yine aynı şekilde 3 kat uygulayalım. Yufka bitene kadar 3 kat sıvı harç, iç, tekrardan 3 kaç sıvı harç şeklinde işlemi tekrar ettirelim. Son katın da isterseniz böreği pizza şeklinde veya kare şeklinde keselim ve kalan sıvı harcımızı böreği kestikten sonra üzerine dökelim. Dilerseniz üzerini çörek otu ve susam eşliğinde süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzeri sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz böreği eğer vaktiniz varsa 1 gün boyunca buzdolabında bekletin ve ertesi gün 200 derecelik fırında 40 dakika kızarana kadar pişirin. Sodalı su böreği servisinizi bekliyor.

Afiyet Olsun.
" } ] }