{ "title": "Sodalı Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sodali_patates-borek.jpg", "date": "21.01.2024 22:50:32", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Sodalı Patatesli Börek, Kahvaltıların vazgeçilmesi olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen çıtır börekler günümüz de hemen hemen her öğünde ve çay saatlerinde de tercih edilmektedir. Çocuklar ve yetişkinler tarafında tercih edilen böreklerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanan hamurdan da yapılmaktadır. Hem pratik oluşu hem de daha lezzetli olması nedeniyle hazır yufka tercih edilmektedir. Birçok insanın damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, peynirli ve pırasalı olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Sodalı patatesli börek yapımı şu şekildedir;

Sodalı Patatesli Börek malzemeleri
İç harcı için
Sodalı Patatesli Börek Sosu için
  • 2 adet sade soda
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
Sodalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle iç harcını yapmakla başlayın. İç harcı için soğanları küp-küp doğrayın ve tavaya koyduğunuz sıvı yağın içine bırakın. Pembeleşinceye kadar kavrulmasını bekleyin. Diğer taraftan patatesleri temizleyerek haşlanması için ocağa bırakın. Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış patatesleri ezerek soğanların üzerine ilave edin. Baharatlarını ve tuzunu ilave ettikten sonra karıştırın ve kavurun. Ortalama 3-4 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun. Bu işlemi tamamladıktan sonra Sosu için derin bir kabın içine soda, süt ve sıvı yağı koyarak karıştırın. Daha sonra yufkanın bir tanesini tezgâhın üzerine serin yarısına hazırladığınız sosu dökün ve yayın. Sonra yufkayı ikiye katlayın. D şeklini almasını sağlayın. Yarım dairenin üzerine sosu dökün ve iç harcını koyun. İç harcı koyduktan sonra yufkayı rulo şeklinde sarın ve önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }