{ "title": "Sodalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sodali_borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 03:15:10", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sodalı börek, hazır yufkayla yapılan eşsiz bir lezzete sahip olan ve içeriğinde kullanılan malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesiyle harika bir tat meydana getiren börek olarak bilinir. Sodalı börek herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek çeşididir. Eski zamanlardan beri sodalı börek ayrı bir tat oluşturduğundan dolayı sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Özellikle de kahvaltı sofralarında eşi benzeri olmayan bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Sodalı börek tarifinin nasıl yapıldığını, böreğin içerisinde hangi malzemeler kullanıldığını size tarif olarak belirteceğim. İşe kolları sıvayarak başlayalım. Kolay gelsin.

Sodalı Börek Malzemeleri
Sosu için
Arası için
Sodalı Börek Üzeri için
Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Sodalı börek yapılışına ilk önce arası için malzeme hazırlamak gereklidir. Malzemelerin hazırlanması için geniş bir kâseye bol suyla yıkanıp ince ince kıyılan maydanozu, beyaz peyniri alalım ve iyice karıştıralım. Böreğin sosu için ise ayrı bir kaba yumurtaları, sütü, yoğurdu, sıvı yağı alalım ve iyice çırpalım. 1 adet yufkayı hafif yağlanmış olan fırın tepsisine buruşuk şekilde yerleştirelim. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirelim. Tamamen yedirmek için fırça kullanmak iyi olacaktır. Sonra peynirli maydanozlu olarak hazırlanan karışımdan yufkanın üzerine serpiştirelim ve parça olarak hazırlanan tereyağından yufka arasına ilave edelim. Bütün yufkalar bitene dek aynı işlem tekrarlanır. En son kalan yufkanın üzerine kalan sütlü karışımla sodayı karıştırarak dökelim ve böreğe şekil vererek keselim. Böreği dilimledikten sonra biraz dinlenmeye bırakalım. 1 adet yumurtayı çırpalım ve böreğin yüzeyine fırça kullanarak sürelim. Sodalı Böreği önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }