{ "title": "Sodalı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sodali-borek-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 03:52:15", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Sodalı Börek Oktay Usta, oldukça lezzetli ve yapımı pratik, aniden gelen misafirlere ya da canınız birden istediğinde yapabileceğiniz çıtır çıtır olan sodalı börek, çıtırlığını sodadan alıyor.

Sodalı Börek Malzemeleri
İçi için
Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak sosunuzu hazırlayın. Yarım bardak yağ, 1 yumurta, 1 bardak süt ve sodanın hepsini bir kapa koyup, iyice karıştırın. Bu karışımı bir kenara alın. Şimdi ise iç harcı hazırlayın. Peyniri iyice ufalayın, ardından maydanozu güzelce yıkayıp, ince ince kıyın. Daha sonra maydanoz ve peyniri harmanlayın. Bu harcı da bir kenarda bekletin. Uygun bir fırın tepsisini güzelce yağlayın. Kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsinin üzerine bir adet yufkayı serin. Yufkanın içine hazırladığınız sostan sürün ve sürdükten sonra ikinci yufkayı koyun ama kenarlarını dışarıda bırakmayın içeride toplayıp sostan sürün. Ardından üçüncü yufkayı da ilave edip, sosu sürün. Bu yufkanın üzerine hazırladığınız harcın hepsini dökün ve yaydırın. Daha sonra son iki yufkayı da ilk iki yufkaya yaptığınız işlemi yapın. Kenarlarını dışarıda bıraktığımız en alttaki yufkanın kenarlarını üstte katlayın ve en üstteki yufkayı düzleyin. Daha sonra kalan sosun tamamını en üstteki yufkanın üzerine sürün ve üzerine arzunuza göre çörek otu serpin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Isıttıktan sonra yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fakat her fırının pişirme hızı farklı olduğundan üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }